Nekdo spet prijavil, da naj bi obratoval gostinski lokal v času veljavnega odloka

Policisti so zaznali tudi dve kršitvi v povezavi s prepovedjo gibanja med občinami in eno kršitev o prepovedi gibanja oseb v času med 21. in 6 uro.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. november 2020 ob 10:23
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 30. oktobra, ob 8:38 uri so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirišču. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 8:50 uri so na MMP Gruškovje hrvaškim varnostnim organom izročili tujca državljana Afganistana, katerega so na našem območju prijeli dne 29.10.2020.

Ob 8:46 uri so bili obveščeni o onesnaženem vozišču glavne ceste. Kršitelju je bilo na kraju izrečeno opozorilo po Zakonu o cestah.

Ob 11:00 uri so na kontrolni točki v Dolgi vasi, odstranili iz države dva tujca, državljana Romunije in Ukrajine.

Policija

Policisti s strani anonimnega občana obveščeni o kršitvi odloka, saj naj bi obratoval gostinski lokal


V soboto, 31. oktobra, ob 07:24 uri so bili s strani občana obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju ni zaznala elementov prekrška, temveč je bilo ugotovljeno, da je prijavitelj lažno naznanil kršitev. Prijavitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 08:51 uri so bili obveščeni o kršitvi Odloka v zvezi epidemije in sicer bi naj obratoval gostinski lokal. Patrulja je preverila zadevo, kjer je bilo ugotovljeno, da lokal ne obratuje. Zadevo so zaključili s točko v poročilu.

Ob 13:55 so pri kontroli prometa ugotovili kršitev Odloka v povezavi s prepovedjo gibanja med občinami.

Tujec vozil pod vplivom alkohola

Ob 14:39 uri so policisti imeli v postopku voznika tujca tovornega vozila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje do izročitve v postopek sodniku za prekrške, zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ob 15:26 uri so bili obveščeni o kršitvi odloka v zvezi epidemije. Patrulja na kraju ni ugotovila kršitve.

Ob 17:02 uri je patrulja vozniku osebnega avtomobila odvzela vozniško dovoljenje in zoper njega odredila pridržanje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Ob 19:10 so pri kontroli prometa ugotovili kršitev Odloka v povezavi s prepovedjo gibanja med občinami.

V nedeljo, 1. novembra, ob 03:16 uri so izdali plačilni nalog kršitelju, kateri ni spoštoval odloka o gibanju oseb v času med 21. in 6 uro.

Policija

En dobil kazen za prehajanje občinskih mej, dva pa zaradi gibanja ponoči
Več v Črna kronika