Tovornim vozilom bo na avtocesti prepovedano prehitevati

Z letom 2021 bo na avtocesti A1 (od Šentilja do Kopra) tovornim vozilom, ki so težja od 7,5 t, v dnevnem času prepovedano prehitevanje.

Prlekija-on.net, sobota, 7. november 2020 ob 12:41
Tovornim vozilom bo prepovedano prehitevanje

Tovornim vozilom bo prepovedano prehitevanje

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na svojem Twitter računu napovedal, da bo z začetkom leta 2021 na avtocesti A1 tovornim vozilom, ki so težja od 7,5 tone, podnevi prepovedano prehitevanje.

"Skupaj z Darsom smo se odločili, da bomo z začetkom prihodnjega leta na avtocesti A1 (od Šentilja do Kopra) tovornim vozilom, ki so težja od 7,5 t, v dnevnem času prepovedali prehitevanje. Tako bomo zagotovili boljšo pretočnost in večjo varnost," je zapisal.

Tovorna vozila lahko po trenutni ureditvi na avtocestah in hitrih cestah prehitevajo tam, kjer to ni prepovedano s prometno signalizacijo. Zagrožena globa za kršitev tega predpisa pa znaša 300 evrov.

Ponekod ta omejitev sicer že velja, saj je na nekaterih odsekih prehitevanje prepovedano v prometnih konicah med 6. in 9. uro ter med 14. in 17. uro. S prihodnjim letom pa bi se to prepovedalo v celotnem dvevnem času.



Več v Gospodarstvo