V naselju vozil prehitro in še pod vplivom alkohola

Vozniku je proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2020 ob 10:40
Voznika so ustavili v Mihovcih pri Veliki Nedelji

Voznika so ustavili v Mihovcih pri Veliki Nedelji

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. novembra, ob 14:38 uri so od oškodovanke na policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje po 135. členu Kazenskega zakonika.

Ob 15:15 uri so bili obveščeni o kršitvi aktualnega Odloka v zvezi širjenja virusa SARS-CoV-2. Patrulja na kraju ni beležila kršitve.

Ob 17:58 uri je patrulja na glavni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji imela v postopku prehitrega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil na kraju odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19:38 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

V soboto, 7. novembra, ob 10:30 uri so bili obveščeni o poškodbi parkiranega osebnega avtomobila v Ormožu.

V ponedeljek, 9. novembra, ob 6.21 so v Loperšicah prijeli dva državljana Irana, katera sta ilegalno vstopila v Republiko Slovenijo. Po končanih postopkih bosta tujca vrnjena v Republiko Hrvaško.