Znova težave v delovanju spletnih učilnic

Nekateri starši in učenci se namreč niso mogli prijaviti v sistem, ali pa so se v sistem prijavili in jim nato sistem ni deloval tako, kot bi moral. Soočali so se predvsem s počasnim delovanjem.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2020 ob 12:14
Na daljavo se šolajo vsi osnovnošolci

Na daljavo se šolajo vsi osnovnošolci

S ponedeljkom so s šolanjem na daljavo pričeli tudi vsi osnovnošolci. A se je kmalu izkazalo, da imajo uporabniki spletnih učilnic znova težave s sistemom Arnes, ki zagotavlja učilnice. Iz Arnesa so zjutraj sporočili, da "Arnes Učilnice delujejo, nekateri uporabniki pa lahko kljub temu zaznajo upočasnjeno delovanje storitve. Trudimo se, da bomo čisto vsem v kratkem znova zagotovili hitro odzivnost." Nekateri starši in učenci se namreč niso mogli prijaviti v sistem, ali pa so se v sistem prijavili in jim nato sistem ni deloval tako, kot bi moral. Soočali so se predvsem s počasnim delovanjem.

Arnes Učilnice delujejo, nekateri uporabniki pa lahko kljub temu zaznajo upočasnjeno delovanje storitve. Trudimo se, da bomo čisto vsem v kratkem znova zagotovili hitro odzivnost.

Objavil/a Arnes dne Nedelja, 08. november 2020

Pozneje so iz Arnesa še sporočili, da so izboljšali stanje na Arnes Učilnicah, "odzivnost storitve je dobra. Še vedno delamo na optimizaciji delovanja."

Izboljšali smo stanje na Arnes Učilnicah, odzivnost storitve je dobra. Še vedno delamo na optimizaciji delovanja.

Objavil/a Arnes dne Ponedeljek, 09. november 2020

Težave z učilnicamo so se pojavile že pred tedni, ko so s šolanjem na daljavo začeli višji razredi osnovnih šol, sedaj je obremenitev še toliko večja, saj od doma delajo vsi osnovnošolci.

Arnes je sicer za infrastrukturo v letu 2020 dobil okoli dva milijona evrov, pri ministrstvu za izobraževanje pa so že ob prvih težavah pred tedni zapisali, da so z vodilnimi v stiku vsak dan in da se Arnes trudi za optimizacijo delovanja.



Več v Kultura in izobraževanje