Zaradi povečanega števila okuženih javnih uslužbencev, omejeno poslovanje UE Ormož

V nedeljo, 8. novembra, je v ormoški občini bilo zabeleženih deset novih okužb, aktivnih pa jih je trenutno 82.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2020 ob 13:381
V Ormožu beležijo povečano število okuženih javnih uslužbencev

V Ormožu beležijo povečano število okuženih javnih uslužbencev

Zaradi povečanega števila okuženih javnih uslužbencev, Upravna enota Ormož deluje oziroma posluje prilagojeno situaciji, so sporočili. V nedeljo, 8. novembra, je v ormoški občini bilo zabeleženih deset novih okužb, aktivnih pa jih je trenutno 82.

"Kljub vsem varnostnim protokolom in zaščitnim sredstvom, ki jih v Upravni enoti Ormož, z namenom preprečevanja okužb s COVID-19, izvajamo v skladu in z navodili, usmeritvami Nacionalnega inštituta ja javno zdravje (NIJZ) ter navodili in normativnimi akti Vlade Republike Slovenije, se v upravni enoti v tem trenutku soočamo s povečanim številom okužb med zaposlenimi. Zato na posameznih področjih dela oziroma nalog, kljub trudu in angažiranju vseh tistih, ki so še ostali na delovnih mestih, prihaja do občasnih motenj pri izvajanju posameznih upravnih storitev," so sporočili.

Več žarišč je v Prekmurju

Kacin: Razmere se žal poslabšujejo v pomurski regiji


Že vnaprej naročene stranke, ki želite upravne zadeve urediti na področjih, kjer prihaja do motenj poslovanja, o tem obveščajo in naročajo na drug termin. Tiste vnaprej naročene stranke, ki želite upravne zadeve urediti na področjih, ki niso vezana na krajevno pristojnost (kot so na primer osebne izkaznice, potni listi, prijava prebivališč in ostale), pa obveščajo, da lahko, če ureditev upravne zadeve ne morete preložiti na kasnejši čas oziroma počakati na novi vam ponujen termin (ureditev upravne zadeve je nujna, življenjskega pomena), storitev opravite v katerikoli drugi upravni enoti v Sloveniji oziroma v prebivališču najbližji upravni enoti.

Upravne zadeve, za katere so postopki uvedeni na zahtevo stranke in jih lahko uredite na območju celotne države (ne nujno v upravni enoti, kjer imate stalno prebivališče):

  • izdaja listin: osebne izkaznice, potni listi, vozniška dovoljenja, prometna dovoljenja, naznanitve pogrešitev, izgub in tatvin osebnih izkaznic, potnih listin, vozniških dovoljenj in prometnih dovoljenj;
  • izdaja potrdil iz centraliziranih in informatiziranih uradnih evidenc;
  • vpis v register pridelovalcev grozdja in vina v okviru vinorodnih dežel;
  • priglasitev in opustitev osebnega dopolnilnega dela ter pridobitev vrednotnice;
  • izdaja EU kartice ugodnosti za invalide;
  • prijava stalnega prebivališča in stalnega naslova v tujini;
  • prijava začasnega prebivališča in prijava in odjava začasnega naslova v tujini ter sprememba naslova v tujini;
  • določitev naslova za vročanje;
  • oddaja vlog za pridobitev digitalnega potrdila;
  • oddaja podpor volivcev.

Zaradi odsotnosti uslužbencev, povezanih z epidemijo covid-19, se od ponedeljka naprej do nadaljnjega ne izvajajo postopki v zvezi z vozili in vozniki, in sicer: registracija vozil, prenos lastništva vozil, odjava vozil, vozniška dovoljenja, priglasitev na vozniški izpit in podobno.

Stranke oziroma uporabnike, ki boste upravne zadeve opravile na Upravni enoti Ormož pa ob tem obveščajo, da je poslovna zgradba Upravne enote Ormož varna in v celoti razkužena ter da boste o poslovanju upravne enote na ustrezen način sproti obveščeni. Ob tem se zahvaljujejo vsem za razumevanje in izkazano strpnost.



Več v Gospodarstvo