Jurša: Twitter objave na temo volitev v ZDA zdrs predsednika vlade

Kot je povedal Jurša, bo pa potrebno to temo podrobno načeti na sestanku predsednikov oziroma predsedujočih vseh koalicijskih strank.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2020 ob 17:33
Franc Jurša

Franc Jurša

V zadnjih dneh pri nas in tudi v tujini odmevajo tviti premierja Janeza Janše o ameriških volitvah. Premier je v sredo ocenil, da je na torkovih volitvah v ZDA že zmagal Donald Trump, čeprav volitve še niso bile odločene. Nad tviti so bili ogorčeni v opoziciji, kot neprimerne pa so jih označili tudi nekateri člani vlade. Sedaj je sicer že znano, da je novi predsednik ZDA Joe Biden.

"Zagotovo taka komunikacija na Twitterju, kot smo ji bili priča - torej navijaštvo za eno stran, poniževanje druge strani, blokiranje svetovalcev - ni spodobna, je nediplomatska in ne prispeva h krepitvi odnosov z ZDA ali s katero koli drugo državo," je dogajanje za Televizijo Slovenija komentiral predsednik DZ-ja Igor Zorčič (SMC) in dodal, da je treba glede tega vprašanja kako reči znotraj koalicije.

"Tviti predsednika vlade v tem trenutku ne koristijo Sloveniji. Ali pa nam bodo škodovali, pa bo zagotovo pokazal čas," pa je povedal obrambni minister in predsednik NSi-ja Matej Tonin. Ob tem je dodal, da razume, da je premier morda razočaran nad končnim razpletom, a da je v demokraciji treba izide sprejet take, kot so, čestitati zmagovalcu in iti dalje.

Odzval se je tudi vodja poslanske skupine DeSUS, prleški poslanec, Franc Jurša. Po njegovi oceni so "objave na Twitterju na temo volitev v ZDA zdrs predsednika Vlade. Če se zgodi takšna napaka, je pravilno, da se na to opozori in napako kasneje tudi obžaluje. Bo pa potrebno to temo podrobno načeti na sestanku predsednikov oziroma predsedujočih vseh koalicijskih strank," so Jurševe besede zapisali pri DeSUS-u.

[OBVESTILO] Po oceni vodje PS DeSUS Franca Jurše, so objave na Twitterju na temo volitev v ZDA zdrs predsednika...

Objavil/a DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije dne Ponedeljek, 09. november 2020


Več v Politika