Bi tekmovali v metu bombe?

V metu ročne bombe tekmujejo člani Območnega združenja vojnih veteranov za Slovenijo Lenart in pri tem so zelo uspešni. Postali so državni prvaki v tej nenavadni disciplini.

Aleksandra Papež, sreda, 11. november 2020 ob 20:11
Člani ekipe, foto: arhiv članov ekipe

Člani ekipe, foto: arhiv članov ekipe

V Območno združenje vojnih veteranov vojne za Slovenijo Lenart je vključenih 295 članov, od tega jih je kar 50 iz občine Benedikt. In prav člani iz Benedikta se posebej radi udeležujejo druženj in dogodkov v okviru društva, pri čemer jih preostanek združenja z veseljem podpre.

V letošnjem letu se tako lahko pohvalijo s prvim mestom na občinskem tekmovanju v metu bombe. Komisija za šport veteranov pri OZVVS Lenart je štiričlansko ekipo iz Benedikta na podlagi doseženega prijavila na pokrajinsko tekmovanje v Slovenski Bistrici ter na državno tekmovanje, ki je potekalo v Brežicah.

Franc Petko, Silvo Vajs, Bogdan Hoja in Darko Golob so člani ekipe, ki si je z zavidljivimi dosežki na omenjenih tekmovanjih prislužila naziv državni prvaki v metu bombe za leto 2020. Prav tako so isti člani prvo mesto v metu bombe dosegli na Pokrajinskih igrah 2020 v Slovenski Bistrici, na memorialu posvečenemu veteranu Marjanu Streharju.

Za njihovo prepoznavnost na omenjenih tekmovanjih je z darovanimi majicami poskrbel član društva in sponzor Stanislav Bratuša, lastnik podjetja Beneideja iz Benedikta. »Našim potrebam pa zmeraj prisluhne tudi župan občine Benedikt, Milan Repič, ki se mu za podporo zahvaljujemo.« so povedali člani ekipe.

In v katerih panogah še sicer tekmujejo veterani po Sloveniji? Največkrat v pikadu, vlečenju vrvi, šahu, streljanju in košarki.



Več v Zanimivosti