Künštni Prleki pluli po reki Muri

Snemanje za filme, ki bodo govorili o deželi med Muro in Dravo

Künštni Prleki, ponedeljek, 18. april 2011 ob 18:244
Künštni Prleki plujejo proti Radgoni

Künštni Prleki plujejo proti Radgoni

Dne 17.4.2011 smo se Künštni Prleki spustili s čolni po reki Muri. Pot smo pričeli blizu Konjišča v občini Apače, končali pa v Ižakovcih, kjer smo se sporekli o meji Republike Prlekije in Prekmurja. Pot je bila zelo čudovita, saj smo se veselili z glasbo in petjem. Med samo plovbo smo ugotovili, da naj narava poskrbi za mejo med Republiko Prlekijo in Prekmurjem, saj je prvič v zgodovini po reki Muri plula zastava Republike Prlekije, katera je označevala mejo med Prleki in Prekmurci.

Posneli smo prve kadre na reki Muri. S temi posnetki bodo obogateni filmi, kateri bodo nastali v letu 2011 in govorijo o deželi med Muro in Dravo. Večina ljudi na tem področju katero pokriva 11 občin se z veseljem in ponosom imenuje Prlek. So pa tudi takšni, ki trdijo da so Štajerci. Vsem je zagotovo skupno to, da živijo tukaj, kjer je svet lep, veliko neokrnjene narave. Preživeti dan na reki Muri pa je nepozaben dogodek. Reka pokaže svojo lepoto in moč. Sprejela nas je in se nam odprla v čudovitem dnevu. Zgodnje jutro je še lepše če ga opazuješ z gladine. Šumenje in pesem ptic se sliši drugače, še lepše v pomladnem jutru.

Mogočni mostovi, katere smo tokrat videli od spodaj sporočajo, da ljudje prestopijo reko skoraj ne da bi opazili lepoto katero ponuja Mura.

Pozno popoldne smo pristali na otoku ljubezni v Ižakovcih. Vsem je bilo skupno sporočilo da je bil dan prelep. Spoznali smo nekaj neznanega, a bomo to pokazali vsem, ki bodo pogledali naše zgodbe


Več v Glasba in film