Primeri COVID-19 potrjeni tudi v matični enoti Doma Lukavci

Potrjenih je bilo 35 okužb s COVID-19 pri stanovalcih in 8 okužb pri zaposlenih.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. november 2020 ob 09:56
Dom Lukavci

Dom Lukavci

Pred enim mesecem so bili v dislocirani enoti zavoda potrjeni prvi primeri okužbe s COVID-19 pri 8 stanovalcih in eni zaposlenih, o čemer smo že poročali. Stanovalci so okužbo preboleli z zmernimi simptomi in njihovo življenje se je vrnilo v ustaljene tirnice.

Žal pa nagel porast okužbe s COVID-19 v socialno varstvenih zavodih ni obšel matične enote Doma Lukavci, sporoča vodstvo doma. V soboto, 21. in nedeljo, 22. novembra, je bilo opravljenih 86 testiranj pri stanovalcih in 62 testiranj pri zaposlenih.

Potrjeni primeri po občinah v soboto

COVID-19 stanje: Velik porast okužb v občini Križevci


Potrjenih je bilo 35 okužb s COVID-19 pri stanovalcih in 8 okužb pri zaposlenih. Potrjene okužbe pri stanovalcih so znotraj enote, ki se nahaja v prostorih gradu. Nemudoma so bili izvedeni vsi potrebni ukrepi za vzpostavitev rdeče cone na tej enoti in obveščene vse pristojne službe ter župan občine.

Trenutno se večina stanovalcev počuti dobro in okužbo s COVID-19 prebolevajo brez simptomov, le redki z blagimi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, še je sporočilo vodstvo Doma Lukavci.

V dislocirani bivalni enoti Doma Lukavci so potrdili primere okužb s koronavirusom

V dislocirani bivalni enoti Doma Lukavci prvi potrjeni primeri COVID-19




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika