29-letnik z BMW-jem mnogo prehiter prehiteval čez »polno« črto

Na delu ceste, kjer sta vozišči ločeni z neprekinjeno ločilno črto in kjer je hitrost omejena na 90 km/h, je prehiteval drugega udeleženca v cestnem prometu, pri tem pa dosegel hitrost kar 141 km/h.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. november 2020 ob 11:26
Voznik je bil prehiter, foto: PP Ruše

Voznik je bil prehiter, foto: PP Ruše

Danes, ob 7.05 so policisti PP Ruše na glavni cesti št. I., izven naselja Zgornji Boč, pri opravljanju meritev hitrosti zaznali krepko povišano hitrost pri enem od udeležencev cestnega prometa.

Z osebnim avtomobilom znamke BMW, tip 318, je 29-letni voznik iz okolice Selnice ob Dravi, vozil iz smeri Dravograda v smeri Maribora. Na delu ceste, kjer sta vozišči ločeni z neprekinjeno ločilno črto in kjer je hitrost omejena na 90 km/h, je prehiteval drugega udeleženca v cestnem prometu, pri tem pa dosegel hitrost kar 141 km/h.

Policisti so vozniku, zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, izdali plačilni nalog.

"Vse udeležence cestnega prometa ponovno pozivamo, naj upoštevajo cestnoprometne predpise, svojo vožnjo pa naj, glede na nizke temperature in nevarnost poledice na določenih odsekih cest, prilagodijo razmeram na cesti," ob tem še sporočajo iz PU Maribor.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika