Smreka v Ljutomeru že na mestu. Kako pa bo s praznično okrasitvijo in ponudbo?

Smreka je že bila postavljena na Glavni trg v Ljutomeru danes, prižig lučk pa se predvideva konec prihodnjega tedna.

Prlekija-on.net, petek, 27. november 2020 ob 11:26
Smreka na trgu že stoji

Smreka na trgu že stoji

Veseli in praznični december, ki bo letos nekoliko drugačen, se nezadržno bliža. Nekatera mesta so že okrašena in osvetljena, spet druga so sredstva raje namenila v dobrodelne namene, zanimalo pa nas je, kako bo letos praznični december potekal v Ljutomeru. Kot smo opazili, so v petek, 27. novembra, na Glavnem trgu že postavili smreko, ki bo trg krasila v prihajajočih praznikih.

Iz Občine Ljutomer so nam odgovorili, da bo tudi v letošnjem letu poskrbljeno za decembrsko okrasitev. "Okraševanje se je začelo v tem tednu. Okrasitev bo zajemala podoben obseg kot lansko leto. Vsako leto poskušamo okrasitev malo dopolniti, zato smo v letošnjem letu dokupili tri nove, večje okraske. Za celotno okrasitev bo namenjenih okrog 9.800 evrov," so nam odgovorili.

Simbolično bo okrašena le smrekica v rondoju pri meji v mestu Gornja Radgona

Občina Gornja Radgona sredstva proračuna za novoletno okrasitev namenja v dobrodelne namene


Smreka, je kot rečeno, že bila postavljena na Glavni trg v Ljutomeru danes, prižig lučk pa se predvideva konec prihodnjega tedna.

"V tem trenutku težko podamo odgovor glede silvestrskega ognjemeta, saj je Vlada RS razglasitev epidemije podaljšala čez sredino meseca decembra. Realizacija tradicionalnih decembrskih prireditev in dogodkov v naši lokalni skupnosti, vključno s silvestrovanjem in ognjemetom, je odvisna od stanja epidemiološke slike in veljavnosti vladnih protikoronskih ukrepov," pa so nam odgovorili na vprašanje, ali bo zaradi epidemije ves praznični program odpovedan, ali bo za silvestrovo vsaj ognjemet ali pa se bodo sredstva namenila kam drugam.



Več v Družabno