Stari znanec policije pristal v priporu

Policisti ga utemeljeno sumijo storitve najmanj desetih kaznivih dejanj.

Prlekija-on.net, petek, 27. november 2020 ob 13:10
Osumljenec je v priporu

Osumljenec je v priporu

Policisti Policijske postaje Maribor I so v torek, 24. 11. 2020, odvzeli prostost in pridržali 41-letnega starega znanca policije, osumljenca večih kaznivih dejanj, ki jih je storil na območju mesta Maribor.

Policisti ga utemeljeno sumijo storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine po 1. odstavku 205. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), in sicer je: - dvakrat vlomil v poslovne objekte in odtujil različno orodje ter prenosni računalnik; - v zdravstveni ustanovi vlomil v dve garderobni omarici; - izvršil tatvino na posebno predrzen način, ko je oškodovancu v njegovi navzočnosti iz kovčka odtujil gotovino.

Zraven opisanih kaznivih dejanj pa ga utemeljeno sumijo še storitve kaznivega dejanja tatvine po 1. odstavku 204. člena KZ-1, ko je odtujil moško gorsko kolo in petih kaznivih dejanj tatvin po 2. odstavku 204. člena Kazenskega zakonika, saj je po trgovinah izvrševal tatvine raznih artiklov.

Policisti so osumljenega včeraj skupaj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega, po zaslišanju, odredil pripor.



Več v Črna kronika