Slaba epidemiološka slika v Sloveniji se odraža tudi v SVZ Hrastovec

Kljub doslednemu upoštevanju vseh navodil in priporočil so ponovno zabeležili nove okužbe.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. november 2020 ob 20:17
SVZ Hrastovec

SVZ Hrastovec

Iz SVZ Hrastovec sporočajo, da se slaba epidemiološka slika v Sloveniji odraža tudi v njihovem zavodu. "Kljub doslednemu upoštevanju vseh navodil in priporočil smo ponovno zabeležili nove okužbe. Tokrat je na dislocirani bivalni enoti Rožengrunt (Občina Sveta Ana) bila Covid-19 pozitivna ena zaposlena, zato smo vse stanovalce preselili v sivo cono na sedež zavoda. Rdeča cona ostaja na Depandansi C, kjer je nastanjenih 16 stanovalcev, en stanovalec je na bolnišničnem zdravljenju, od tega je 17 zaposlenih Covid-19 pozitivnih. Slabo polovico zdravih stanovalcev, ki so bili nastanjeni v športni dvorani v Voličini, smo že preselili na sedež zavoda, preostale bomo preselili, ko se bodo razmere v zavodu normalizirale," so sporočili. Trenutno v zavodu nimajo kadrovskega primanjkljaja, prav tako imajo dovolj osebne varovalne opreme.

Stanovalci, nastanjeni v rdeči coni, se počutijo dobro in virus prebolevajo v lažji obliki, nekateri pa brez vidnih simptomov. "Za nami je prva adventna nedelja, zato so se zaposleni maksimalno potrudili, da so stanovalcem kljub poostrenim ukrepom pričarali praznično vzdušje. Stanovalce bomo v prihajajočem decembru »razvajali« s sladkimi dobrotami, z več sadja in majhnimi pozornostmi. Naši animatorji se bodo potrudili, da bodo prazniki prijetni in radostni, nudena jim bo tudi dodatna psihosocialna pomoč. Zavedamo se resnosti situacije, vendar jim obenem želimo omogočiti kar se da normalno bivanje in čim bolj mirno praznovanje prihajajočih praznikov, ki nam vsem veliko pomenijo," je povedala direktorica mag. Andreja Raduha.

Celotna izjava direktorice mag. Andreje Raduha:Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika