V Ormožu prižgali praznične lučke

Ormož bo razsvetljen od 4. decembra 2020 do 15. januarja 2021. Postavitev Severolandije bo, ne bo pa spremljevalnega programa, letos tudi ne bo drsališča.

Prlekija-on.net, petek, 4. december 2020 ob 18:12
Praznična okrasitev Ormoža

Praznična okrasitev Ormoža

V petek, 4. decembra ob 17. uri, so na Grajskem parkirišču pred novoletno jelko v Ormožu prižgali praznične lučke. Župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak, je ob tem imel nagovor ob vstopu v praznični čas, po nagovoru pa je sledil prižig lučk, kar je opravil župan sam s pritiskom na gumb. Dogodek je bil v živo prenašan tudi preko FB strani Destinacija Jeruzalem Slovenija. Dogodek zaradi znanih razmer sicer ni bil za širšo javnost.

Na Občino Ormož smo v teh dneh naslovili tudi nekaj vprašanj, kar se tiče praznične okrasitve in programa v tem decembru. Kot so nam odgovorili bo Ormož razsvetljen od 4. decembra 2020 do 15. januarja 2021, v razsvetlitvi pa je nekaj novosti, "saj stremimo k temu, da bi vsako leto dodali nove okraske: velike zvezde, velike krogle," so nam odgovorili glede obsega okrašenega mesta.

Lučke v Središču ob Dravi

Praznične lučke prižgali tudi v Središču ob Dravi


Postavitev Severolandije bo, ne bo pa spremljevalnega programa

Zanimalo nas je tudi, ali bo letos na Kerenčičevem trgu stala smreka. Pojasnili so nam, da bo tam stala "»jelka buteljka«, novoletna jelka. Ker je Ormož mesto vina, je zadevna jelka stilsko umeščena v prostor in čas."

Glede prazničnega programa so nam pojasnili, da postavitev Severolandije bo, ne bo pa spremljevalnega programa. Letos tudi ne bo drsališča. Na vprašanje, ali bo v mestu za silvestrovo ognjemet ali se bodo sredstva namenila kam drugam, pa so nam odgovorili, da tudi silvestrovanja z ognjemetom letos v Ormožu ne bo, glede porabe sredstev pa nam bodo podatek posredovali naknadno.

Glede stroškov letošnje praznične okrasitve so nam odgovorili, da ta znaša 7.200 evrov.

Spodaj je nekaj fotografij s prižiga lučk in okrašenega mesta.

Foto: Špela Jambriško



Več v Družabno