Voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola

Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Dobil je tudi plačilni nalog. Ormoški policisti so v minulem vikendu obravnavali še spletno prevaro, prometno nesrečo s pobegom, ugriz psa...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. december 2020 ob 11:48
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 4. decembra, ob 10.32 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju so policisti povzročitelju zaradi nepravilne vožnje izdali plačilni nalog.

Ob 13.12 uri so bili obveščeni o požaru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše. Na kraju ni ugotovila elementov kaznivega dejanja, zato bodo zadevo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Policisti so prijeli tujca (simbolična fotografija)

Ormoški policisti prijeli državljana Libije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito


V soboto, 5. decembra, ob 8:20 uri so bili obveščeni o najdbi bančne kartice in vozniškega dovoljenja. Ob 10:20 uri ju je lastnica tudi prevzela.

Ob 10:17 uri so bili obveščeni o zdrsu delovnega stroja v obcestni jarek. Dogodek se je zgodil na kmetijskem zemljišču, zato so zadevo zaključili s uradnim zaznamkom.

Spletna prevara pri prodaji športnih copat

Ob 11:48 uri so bili obveščeni o spletni prevari pri prodaji športnih copat. Od oškodovanke so na policijski postaji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirali kaznivo dejanje Izsiljevanja po 213. členu KZ-1.

Ob 14:14 uri so bili obveščeni o tatvini starejšega nezavarovanega trifaznega elektromotorja. Od oškodovanca so na kraju sprejeli zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirali kaznivo dejanje Tatvine po 204. členu KZ-1.

Ob 17:47 uri je bila patrulja napotena v Slivnico pri Mariboru, kjer je bil prijet državljan Libije, kateri je pred tem nedovoljeno vstopil v Republiko Slovenijo. V postopku je tujec zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljan v Azilni dom.

Dva voznika pod vplivom alkohola

Ob 20:34 uri so policisti imeli v postopku voznika začetnika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22:25 uri so policisti imeli v postopku voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča s pobegom in ugriz psa

V nedeljo, 6. decembra, ob 7:53 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču pri ormoškem pokopališču.

Ob 9:58 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 14:53 uri so bili obveščeni o ugrizu psa. Lastnici je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZZZiv, prav tako pa sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu, saj pes ni bil cepljen.

Ob 20.15 so v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo, katero ni bilo registrirano, na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, katere pripadajo drugim vozilom. Prav tako je voznik vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo kršitelju zaseženo, prav tako registrske tablice, zoper kršitelja pa bo napisan Obdolžilni predlog na pristojno sodišče.



Več v Črna kronika