Postavili informativne turistične table

Številne aktivnosti TD Mala Nedelja-Radoslavci v pomladnih mesecih

Branko Košti, sobota, 23. april 2011 ob 22:291
Ob tabli

Ob tabli

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci in čedalje številnejši ponudniki gostinskih, prenočitvenih in drugih dejavnostii, želijo svojo ponudbo približati gostom, ki v naš kraj prihajajo predvsem zaradi Bioterm. Večini turistov namreč ne zadostuje samo ponudba kopališča, ampak želijo spoznati bližnjo in daljno okolico, kontaktirati z domačini, si ogledati naravno in kulturno dediščino, okusiti kulinarične dobrote in obiskati vinske kleti, zajahati konje ali se popeljati s kočijo.

Vse te možnosti pri nas obstajajo, seveda pa je treba goste o tem na primeren način obvestiti in jim omogočiti, da ponudnike teh storitev čim lažje najdejo. V ta namen so v soboto, 23. aprila, postavili pet informativnih tabel, na katerih je prikazan zemljevid obeh krajevnih skupnosti, označene so lokacije različnih turističnih ponudnikov, vrisane pa so tudi pohodniške poti in krajevne značilnosti.

Table so izdelali ob finančni pomoči ponudnikov storitev in so postavljene na cestnih vpadnicah iz smeri Sv. Jurija, Ljutomera in Ptuja, ena stoji v Biotermah, ena pa v središču Male Nedelje pri stari šoli. Postavitev informativnih tabel je le ena številnih aktivnosti, katere pripravlja društvo v teh pomladanskih mesecih.

Že na velikonočni ponedeljek bo potekal pohod po Misijonski poti Sv. bratov Cirila in Metoda, 30. aprila bo v Biotermah postavitev mlaja in kresovanje, prvega maja bo pri cerkvi Sv. Trojica blagoslov konjev, 28. maja pa pri Muzeju kmečkega orodja Voršič v Drakovcih pripravljajo Vaške igre - družabne kmečke igre vaščanov in gostov. Rdeča nit vseh teh prireditev bo največji projekt društva v tem letu: ročno izdelovanje opeke (cigla). Na prostoru ob gasilskem domu bodo 27., 28. in 29. aprila ročno, na način in z orodjem, kot so to delali pred drugo svetovno vojno in tudi še po njej, izdelali predvidoma 5000 kosov opeke in jo zložili v kopico. Približno štiri tedne se bo opeka sušila, nato bo tri dni in noči sledlo žganje opeke.

Vabljeni torej v prazničnih dneh k Mali Nedelji, dogajalo so bo veliko zanimivega!


Več v Gospodarstvo