Tega virtualnega prazničnega rajanja ne smete zamuditi

Pravljice, ustvarjalne ure, nagovori decembrskih dobrih mož, sijaj prazničnih luči in prijazna sporočila, vse to najdete na Facebook strani KUD Vitomarci, ki so pripravili pravo virtualno decembrsko rajanje.

Aleksandra Papež, nedelja, 13. december 2020 ob 20:29
Lučke so prižgali virtualno

Lučke so prižgali virtualno

V Občini Sv. Andraž v Slov. goricah so pripravili res zanimiv decembrski program, ki ga brez strahu pred t.i. policijsko uro ter občinskimi mejami, lahko spremljate kar iz domačega naslanjača.

Kulturno-umetniško društvo Vitomarci sestavljajo ustvarjalni člani, ki tudi v času zaostrenih ukrepov najdejo pot do ljudi. »Prepričani smo, da posebej v decembrskih dneh potrebujemo dobre zgodbe, ustvarjalnost in občutek, da nismo sami.« je njihove dobre namene povzela Valerija Ilešič Toš, predsednica KUD Vitomarci.

Tako so s prvim decembrom pričeli z dnevnimi objavami. »Vsak dan ob 18. uri nekaj novega na naši Facebook strani Kud Vitomarci.« vabijo k poslušanju.

Ob 220. letnici rojstva pesnika Franceta Prešerna so pripravili poseben program, Miklavžu so namenili kreativno delavnico in mu spekli piškote. Prvi dobri mož pa je otroke za nagrado nagovoril preko Facebook strani Občine sv. Andraž v Slovenskih goricah in županji, Darji Vudler Berlak, pomagal še pri virtualnem prižigu prazničnih luči v središču občine.

Ponedeljke namenjajo večernemu branju za odrasle. Prvi decembrski ponedeljek so tako namenili razmišljanju o doživljanju praznikov v pravem pomenu besede - ne samo z bleščečimi okraski in marljivim čiščenjem, temveč tudi z druženjem, s časom, ki ga nekomu naklonimo ter s tem, da si prisluhnemo med seboj.

Od torka do petka pa so v prvem decembrskem tednu vsak večer povabili v svoj virtualni pravljični kotiček ob 18. uri. V torek so se otroci lahko umirili s preprostimi položaji joge, naslednje dni pa so prisluhnili zgodbam o prazničnem drevescu, o neučakani adventni svečki s prijaznimi prazničnimi sporočili. Petek pa so namenili izdelovanju okraskov in peki prazničnega peciva, pri čemer so kulturniki, kakor že velikokrat, k sodelovanju povabili članice Društva gospodinj Vitomarci.

Ste morda dogajanje zamudili? Nič za to, poiščite ga na njihovi Facebook strani., virtualni prižig lučk pa si lahko ogledate tukaj.

Ne zamudite decembrskega dogajanja, ki ga za majhne in velike pripravljajo v Vitomarcih ter nam ga popolnoma brezplačno, predvsem pa z dobrimi nameni ponujajo preko svoje Facebook strani. Kreativne delavnice in pravljični kotički pa so tudi sicer njihova tradicija, saj delavnice prirejajo že od leta 1998.



Več v Družabno