Tujca dobila kazen, ker med vožnjo nista uporabljala zaščitne maske

Na glavni cesti izven naselja Loperšice, so tujcema državljanoma Poljske, začasno odvzeli dokumente, saj nista na kraju poravnala izrečene globe po Zakonu o nalezljivih boleznih.

Prlekija-on.net, torek, 15. december 2020 ob 08:51
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V soboto, 12. decembra, ob 07:54 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 08:39 uri so v postopek prevzeli štiri državljane Afganistana, kateri so na nedovoljen način vstopili v državo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom.

Policija

Ormoški policisti ponoči pridržali voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola


Ob 18:20 uri so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 01.55 uri so odredili pridržanje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan Obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Prav tako so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi nespoštovanja odloka - prepoved gibanja po 21 uri.

V nedeljo, 13. decembra, ob 12:41 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije In udeležbo divjadi. Patrulja je udeležencu na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

V ponedeljek, 14. decembra, ob 13:30 uri so na PP od oškodovanke sprejeli zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Ponarejanje listin po 251 členu KZ-1.

Ob 13:40 uri so na glavni cesti izven naselja Loperšice, tujcema državljanoma Poljske, začasno odvzeli dokumente, saj nista na kraju poravnala izrečene globe po Zakonu o nalezljivih boleznih. Med vožnjo v vozilu namreč nista uporabljala obvezne zaščitne maske, nista pa člana skupnega gospodinjstva.



Več v Črna kronika