Prlekija ima talent!

Blaž Zanjkovič, oče petih otrok, ki sanja o tem, da bi postal operni pevec

Dejan Razlag, ponedeljek, 25. april 2011 ob 09:458
Blaž Zanjkovič v oddaji Slovenija ima talent

Blaž Zanjkovič v oddaji Slovenija ima talent

Lani smo se v članku Prlekija ima talent? spraševali ali ima Prlekija res talent? Sedaj na to vprašanje lahko odgovorimo z JA, saj je v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent nastopil tudi Blaž Zanjkovič iz Ljutomera oz. Razkrižja, oče petih otrok, ki sanja o tem, da bi postal operni pevec. Po včerajšnjem nastopu v omenjeni oddaji ni daleč od teh sanj, saj je pokazal, da ima talent.

V oddaji je Blaž dejal, da so se mu v življenju uresničie dvoje sanj, da je postal oče petih otrok ter da je postal dedek sedmim vnukom. Sedaj pa pričakuje še tretje sanje, da bi postal zvezda. Izhaja iz pevske družine, zato mu je petje bilo vedno blizu in si brez njega ne more predstavljati življenja. S petjem se je začel ukvarjati že zelo zgodaj, pel je med sprehodi, med delom, na vseh mogočih zabavah in prireditvah. Z organiziranim petjem se je srečal v osnovnošolskem otroškem zboru, nato še kot osnovnošolec v cerkvenem zboru. V gimnaziji je na pevskih vajah na dan prebil po več ur in prepel celotno vzhodno liturgijo. 15 let je bil član Ljutomerskega okteta in MePZ Ljutomer ter pel v družinskem vokalnem ansamblu Basillea. "Pel sem ob delu, petnajst let sem pel v Ljutomerskem oktetu, ampak nikoli se nisem mogel izpeti kot sem se hotel." je pojasnil v oddaji, ki mu je do neke mere že uresničila to željo, saj se je v oddaji odlično odrezal.

Nad njegovim opernim nastopom so bili navdušeni vsi v dvorani, tako publika kot žirija, od katere je dobil trikrat JA za naslednji krog. "Zadovoljen sem in to so te moje sanje, ki so se uresničile," še je ob odločitvi žirije pojasnil Blaž.




Več v Glasba in film