Po avtocesti pet kilometrov vozil zgolj po platišču zadnjega desnega kolesa

35-letni Romun na znake policistov ni ustavil. Pri tem je storil kar osem kršitev cestno prometnih predpisov. Skupaj so mu izrekli globo v višini 2.423,83 evrov. Polovični znesek izrečene globe je kršitelj plačal takoj, na kraju prekrška.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. december 2020 ob 11:01
Romun je vozil s prazno pnevmatiko, foto: PPP Maribor

Romun je vozil s prazno pnevmatiko, foto: PPP Maribor

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave, ki svoje naloge izvajajo tudi na avtocestnem omrežju v notranjosti države, so včeraj okrog poldneva na avtocesti A1 v bližini Šempetra v Savinjski dolini ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi A6, španskih registrskih oznak. Voznik audija modrih luči in kratkih zvočnih znakov policijskega vozila ni upošteval, temveč je s pospešeno hitrostjo z vožnjo nadaljeval v smeri Maribora. Pri tem je storil kar osem kršitev cestno prometnih predpisov.

Na avtocesti A1, izven naselja Vrhole je voznik audija na avtocesti ustavil. Vozniku se je med vožnjo izpraznila zadnja desna pnevmatika na vozilu, zato je zadnjih pet kilometrov pred ustavitvijo vozil zgolj po platišču zadnjega desnega kolesa. Policisti so ob pomoči policistov Postaje prometne policije Maribor izvedli postopek, v katerem so ugotovili, da je storilec opisanih prekrškov 35-letni Romun. Policisti pri vozniku niso zaznali alkohola ali vpliva drog oz. drugih psihoaktivnih snovi.

Vozniku so izrekli globo za osem storjenih cestno prometnih prekrškov, stransko sankcijo 5 kazenskih točk in globo za prekršek po Zakonu o javnem redu in miru. Skupaj so mu izrekli globo v višini 2.423,83 evrov. Polovični znesek izrečene globe je kršitelj plačal takoj, na kraju prekrška.

Prazna pnevmatika
Romun je vozil s prazno pnevmatiko, foto: PPP Maribor


Več v Črna kronika