Belgijec preko državne meje prepeljal devet Turkov

Tujce je prevažal na način, da je v nevarnost spravil njihovo življenje in zdravje, saj je en tujec sedel na sprednjem sedežu, šest tujcev je sedelo na zadnjih treh sedežih, dva tujca pa sta se nahajala v prtljažniku vozila.

Prlekija-on.net, torek, 22. december 2020 ob 11:50
Belgijec je prevažal devet tujcev, foto: PP Gorišnica

Belgijec je prevažal devet tujcev, foto: PP Gorišnica

Policisti Policijske postaje Gorišnica so v ponedeljek, 21. decembra, v dopoldanskem času zaznali vozilo tujih registrskih številk, ki je na območju Zavrča, mimo mejnega prehoda, pripeljalo čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Vozilo so po nezakonitem vstopu zaustavili in ugotovili, da je osebni avtomobil znamke Renault Kangoo, belgijskih registrskih oznak, vozil 47-letni državljan Belgije. V vozilu je prevažal še devet tujcev, državljanov Turčije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Slovenijo in prebivanje v njej. Tujce je prevažal na način, da je v nevarnost spravil njihovo življenje in zdravje, saj je en tujec sedel na sprednjem sedežu, šest tujcev je sedelo na zadnjih treh sedežih, dva tujca pa sta se nahajala v prtljažniku vozila. V vozilu, ki je namenjeno prevozu petih oseb se je tako prevažalo deset oseb.

Policisti so voznika pridržali in ga bodo, ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Turke bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Belgijec je prevažal devet tujcev
Belgijec je prevažal devet tujcev, foto: PP Gorišnica


Več v Črna kronika