Policist v zgolj eni uri posnel kar 14 kršitev vožnje v rdečo luč

Vozniki niso bili ustavljeni, o kršitvah bodo obveščeni po pošti.

Prlekija-on.net, torek, 22. december 2020 ob 14:44
Policija

Policija

Iz PU Maribor so sporočili, da so v torek, 22. decembra, med 9.30 in 10.30, policist Postaje prometne policije Maribor, na delu cestnega gradbišča (priključka mariborske zahodne obvoznice) na Limbuški cesti v Mariboru, izvedel ad-hoc poostren nadzor nad spoštovanjem svetlobne prometne signalizacije (semaforjev).

Znano je, da se je polemika o nespoštovanju semaforjev preselila tudi na družabna omrežja, policisti pa so v preteklosti, v podobnih poostrenih nadzorih, že ugotavljali številne kršitve.

Policist je tako z video-nadzorno kamero v zgolj eni uri posnel kar 14 kršitev vožnje v rdečo luč. Ker kršitelji po storjenem prekršku niso bili ustavljeni, bo zoper njih uveden in izveden prekrškovni postopek.

Policisti pri svojem delu uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva za ugotavljanje in dokazovanje prekrškov v cestnem prometu, še zlasti pa so pozorni na tiste prekrške, ki so vzrok prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami. S takšnimi kratkimi, a odmevnimi ad-hoc poostrenimi nadzori bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnje, zato naj ne bo odveč ponovno opozorilo vsem voznikom, naj upoštevajo cestno prometne predpise, naj vozijo strpno in naj v tem času, ko se nenehno spreminjajo vremenske razmere, hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59