Vseslovenski razpis za vinskega šampiona

Letos prvič pripravljajo vseslovenski razpis za Vinski šampion Hudi maček

Prlekija-on.net, torek, 26. april 2011 ob 15:01
Grossmannov festival, ki se po sprejemu v Evropsko federacijo festivalov fantastičnega filma, največje mreže festivalov žanrskega filma na svetu, sedaj imenuje Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, bo letos že 7. po vrsti. Odvijal se bo od 25. do 30. julija v Ljutomeru. Letos prvič pripravljajo vseslovenski razpis za Vinski šampion Hudi maček in k sodelovanju vabijo vse vinarje.

V okviru tega bodo letošnji filmski gosti na posebnih degustacijah izbrali najimenitnejše vino Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina. S tem se neposredno promovira znamka vina, okoliš ali kar občina, na državni in celo mednarodni ravni.

Na razpis se vinarji lahko prijavijo do 1. junija. Prispele vzorce bodo strokovno ocenili na posebnem pred-izboru, ki bo potekal 9. junija v Ljutomeru. Strokovna petčlanska komisija bo izbrala tri vzorce, ki se bodo s tem uvrstili v tekmovalni program festivala. Degustacije na festivalu bo izvajalo Kulturno in izobraževalno društvo Kelih.

Podelitev prestižne nagrade Vinski šampion Hudi maček bo na zaključni prireditvi Grossmannovega festivala, 30.7.2011 v Ljutomeru.

Vinski program letošnjega festivala bo ponovno vključeval dogodke, ki so se v preteklosti pokazali kot zelo uspešni: vodene degustacije za goste festivala, obiski vinskih kleti, možnost prodaje tekmovalnih vzorcev obiskovalcem festivala, Salon filma in vina (v sodelovanju s Salonom Jeruzalem), Grossmannova pot filma in vina (pohod), predstavitve filmov in vina aprila v Beogradu in maja v Cannesu (predstavitev festivala v paviljonu jugovzhodnih evropskih držav).

Vinarje torej vabijo, da ne zamudijo enkratne priložnosti za mednarodno predstavitev in promocijo njihove žlahtne kapljice.

Pogoje razpisa in pravila ocenjevanja najdete na spodnji povezavi:
www.grossmann.si/razpisi/vinski-sampion-hudi-macek

Za dodatne informacije so vam na razpolago na spodnjem naslovu:
borut.horvat(at)grossmann.si

Priloge:
Vinski razpis
Pogoji razpisa Vinski hudi mački
Vinski program - predstavitev


Več v Gospodarstvo