Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in odklonil strokovni pregled. Policisti so nato opravili hišno preiskavo.

Med hišno preiskavo so našli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, digitalno tehtnico in gumijevko, ki spada med hladna orožja. Vse opisano so mu zasegli.

Prlekija-on.net, petek, 8. januar 2021 ob 12:58
Zaseženi predmeti, foto: PP Gorišnica

Zaseženi predmeti, foto: PP Gorišnica

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v četrtek, 7. janurja, ob 7. uri, v naselju Grlinci ustavila voznika tovornega vozila znamke Peugeot, tip Boxer. Med postopkom so policisti ugotovili, da je 32-letni voznika vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi suma, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zaradi vožnje v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odklona strokovnega pregleda, so zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča, so policisti še isti dan pri njemu opravili hišno preiskavo, saj so sumili, da poseduje prepovedano drogo. Med hišno preiskavo so našli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, digitalno tehtnico in gumijevko, ki spada med hladna orožja. Vse opisano so mu zasegli.

Kršitelj ima v posesti še več kosov drugega orožja (imitacije orožja, Airsoft,...), za katera pa dovoljenje po Zakonu o orožju ni potrebno.

Zaradi posesti prepovedanega orožja - gumijevke, bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. V zvezi z zasegom prepovedane droge pa bodo uvedli kazenski postopek.