V Ljutomeru se je vabilu odzvalo 245 krvodajalcev

Kljub epidemiji, ukrepom za preprečevanje širjenja virusa in šolanju na daljavo, so se vabilu odzvali tudi dijaki 4. letnikov GFML, ki so kri darovali prvič.

Prlekija-on.net, petek, 15. januar 2021 ob 08:37
Krvodajalska akcija v Ljutomeru

Krvodajalska akcija v Ljutomeru

Zimska krvodajalska akcija, ki je potekala v Ljutomeru 8., 11. in 13. januarja, je uspešno zaključena. Vabilu se je odzvalo 245 krvodajalcev. Kljub epidemiji, ukrepom za preprečevanje širjenja virusa in šolanju na daljavo, so se vabilu odzvali tudi dijaki 4. letnikov GFML, ki so kri darovali prvič.

Na transfuzijskih oddelkih bolnišnic mesečno daruje kri povprečno 40 naših krvodajalcev. V decembru je v SB Murska Sobota kri darovalo 46 krvodajalcev s področja delovanja RKS-OZ Ljutomer. Tako za potrebe zdravstva priskrbijo zadostno količino te najdragocenejše življenjske tekočine.

Za udeležbo, izkazano humanost, solidarnost in plemenito dejanje, se Rdeči križ Slovenije Območno združenje Ljutomer s prostovoljci krajevnih organizacij in sodelavci oddelka za transfuzijo UKC Maribor, iskreno zahvaljujejo vsem krvodajalcem v svojem in imenu vseh katerim pomagate.

Posebna zahvala gre tistim, ki so se tokrat odločili za svoje prvo darovanje krvi.

Želijo si, da svoje plemenito dejanje tudi nadaljujejo.



Več v Kultura in izobraževanje