»Počutim se kot riba na suhem, ker ne morem plavati!«

Emma Krevs je trikratna državna podprvakinja v svojem letniku in posameznih plavalnih disciplinah iz Destrnika, ki se v času ukrepov počuti kot riba na suhem, saj ne more plavati in trenirati v bazenu.

Aleksandra Papež, nedelja, 17. januar 2021 ob 14:23
Emma Krevs, foto: Katja Krevs

Emma Krevs, foto: Katja Krevs

Emma Krevs je mlada plavalka iz Destrnika. Šele tri leta trenira plavanje pri Plavalni akademiji Kurent v Termah Ptuj, pa je že postala trikratna državna podprvakinja v svojem letniku (2008), v kategoriji deklice, v disciplinah 50 metrov hrbtno in 100 metrov delfin. Državno prvenstvo je potekalo v začetku oktobra minulega leta v Kopru.

Emmo so k treningom plavanja vpisali starši zato, da bi poskusila nekaj novega. Emma pa se je nad to športno disciplino hitro navdušila. »Treniram pet do šestkrat tedensko po dve uri. Razen ob nedeljah.« pove Emma, ki ji je plavanje tako všeč, da si prav nikoli ne želi nehati plavati. Obiskuje 7. razred Osnovne šole Destrnik. »Najlažje se učim, ko pridem s treninga, saj se med plavanjem sprostim in mi gre potem tudi delo za šolo lažje od rok.« o svojem pestrem urniku pove Emma, ki meni, da dobrega plavalca odlikujejo potrpežljivost, vztrajnost in pridno delo.

»Moja najljubša tehnika plavanja je hrbtno, saj mislim, da mi le-ta tudi najbolj leži. Zadnje čase pa zelo rada treniram tudi delfina.« Emma prihaja iz družine s tremi otroki, med njimi je tudi njen vzornik, starejši brat Marcel, ki trenira kolesarjenje že od otroštva. »Marcelov zgled mi je pokazal, da se vse da, če se le potrudiš.« Na Emmo pa so ponosni tudi njeni sošolci in vrstniki.

»Nikoli si nisem niti predstavljala, da bom tukaj, kjer sem sedaj. Da bom pri plavanju tako uspešna, saj pred tremi leti nisem niti vedela, da obstaja več tehnik plavanja

Emmo in druge plavalce pa v teh časih prežemajo težki občutki, saj zaradi ukrepov ne morejo izvajati običajnih treningov. »Počutimo se kot ribe na suhem, prikrajšani smo za treninge v bazenu.«

Ob plavanju in šolskih obveznostih pa Emma obiskuje tudi ure španščine.



Več v Šport