Karl Erjavec umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade

Po izboljšanju epidemioloških razmer v DZ-ju oziroma vzpostavi pogojev za normalno delo vseh poslancev bo po napovedih sledila nova vložitev nezaupnice.

Prlekija-on.net, torek, 19. januar 2021 ob 10:44
Karl Erjavec

Karl Erjavec

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade. Za umik se je odločil, ker se zaradi okužb z novim koronavirusom ali samoizolacije nekateri poslanci ne bi mogli udeležiti seje Državnega zbora, na kateri bi odločali o nezaupnici vladi Janeza Janše, saj poslovnik DZ-ja ne omogoča tajnega glasovanja na daljavo. Kot je poročala TV Slovenija, je Erjavec v ponedeljek dejal, da bo tako 46 glasov za uspeh nezaupnice zelo težko doseči. V samoizolaciji sta namreč tako vodja poslanske skupine SD-ja Matjaž Han kot vodja DeSUS-ovih poslancev Franc Jurša.

Po izboljšanju epidemioloških razmer v DZ-ju oziroma vzpostavi pogojev za normalno delo vseh poslancev bo po napovedih sledila nova vložitev nezaupnice. Erjavec bo izjavo podal danes predvidoma ob 16. uri.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika