V devetih regijah nove izjeme pri ponujanju in prodajanju blaga

Z zadevnim odlokom se v primerjavi z veljavnim odlokom širijo izjeme v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. januar 2021 ob 08:301
Odpirajo se tudi specializirane prodajalne z otroškim programom

Odpirajo se tudi specializirane prodajalne z otroškim programom

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki velja od 23. do 29. januarja 2021.

Zaradi omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 se predlaga nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije z nekaterimi izjemami, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja. Z zadevnim odlokom se v primerjavi z veljavnim odlokom širijo izjeme v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko.

Osnovnošolci se vračajo v šolo

Prihodnji teden gredo v šole osnovnošolci prve triade in vrtčevski otroci v devetih statističnih regijah


V statističnih regijah Osrednjeslovenska, Pomurska, Savinjska, Podravska, Gorenjska, Obalno-kraška, Koroška, Zasavska in Primorsko-notranjska izjema od prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom velja tudi za:

  • premične stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev,
  • servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice, delavnice za popravilo koles) in
  • specializirane prodajalne z otroškim programom.


Več v Slovenija