Ljutomerčanke še drugič premagale Pucončanke

S 3:1 (25:11, 23:25, 25:14, 27:25) so zmago slavile domačinke.

Prlekija-on.net, sobota, 30. januar 2021 ob 08:58
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

V 14. krogu 1.B lige sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Murexin-Kema Puconci. S 3:1 (25:11, 23:25, 25:14, 27:25) so zmago slavile domačinke.

Ljutomerčanke so tekmo pričele v postavi: Sakovič, Makoter, Banfi, Kolmanič Ana, Petek in na mesto libera Mikl. Gostje pa s Sužnik, Škraban Nela, Pušnik, Matis, Malok, Škraban Iva ter Novak kot libero.

V začetku tekme so Ljutomerčanke zaigrale zavzeto ter po napadu Kaje Makoter povedle s 3:1, po dveh napakah gostij in napadu Ane Kolmanič in Adele Pintarič z 8:2. Po odmoru gostujočega trenerja, je še naprej odlično servirala Sara Sakovič, kar je soigralkam omogočalo uspešne napade iz vseh položajev. Rezultat jer bil po asu Sare Sakovič in napadu Ane Kolmanič, neverjetnih 14:2. Domačinke so gostjam dovoljevale, da tu in tam dosežejo kako točko, Iva Škraban pa je rezultat znižala na 14:5. Seveda to ni zmedlo Ljutomerčank, ki so še naprej igrale izvrstno odbojko, zaradi česar je gostujoči trener zahteval nov odmor.

Situacija na igrišču se ni spremenila, saj so Ljutomerčanke še naprej igrale eno najboljših tekem. Enostavno brez napake, vse napadalne akcije iz vseh položajev so bile uspešne kar je pomenilo visoko vodstvo z 20:6. Zaključek seta, kjer so zaigrale še Sara Kutnjak in mlada Alisa Oletič, je bil le še formalnost. Ljutomerčanke so set, kjer so naredile zgolj tri lastne napake, dobile z visokih 25:11.

Gostje dobile drugi set

Po odličniuh servisih Ane Kolmanič, so Ljutomerčanke uspešno odprle tudi drugi set ter povedle z 2:0. Gostje tokrat niso "zaspale" ter so po bloku izid izenačile na 2:2. Po borbeni igri obeh ekip, so domačinke po napaki gostij, povedle s 5:2. Gostje so se tokrat zbrale ter bile enakovredne v igri, saj je Iva Škraban izid znižala na 5:4 in kasneje izenačila na 6:6. V tem delu seta Ljutomerčanke niso več igrale odbojke iz prvega seta, saj je bilo v igri kar nekaj napak, gostje pa so se pri rezultatu 11:9 približale zgolj na dve točki zaostanka. Po odmoru gostujočega trenerja, so gostje še naprej igrale zavzeto ter po poškodbi Barbare Petek, ki jo je zamenjala Alisa Oletič, po napadu Ive Škraban, Karmine Sužnik in Eve Pušnik, povedle s 13:15. Ljutomerčanke so po dolgi izmenjavi ter borbeni igri na obeh straneh, po napadu Sare Sakovič, izenačile na 15:15. Gostje se tokrat niso predale kot v prvem setu, saj so igrale zavzeto ter bile enakovredne ali še kar boljše tekmice, saj so povedle s 16:19 in kasneje še z 18:20. Ljutomerčanke se niso predale ter izid izenačile na 21:21. Rezultat je bil ponovno izenačen pri 23:23, nakar so gostje povedle s 23:24 ter imele prvo zaključno žogo. To so po napaki domačink tudi izkoristile ter zasluženo zmagale s 23:25.

V tretjem setu so domačinke po napadu Ane Kolmanič in Adele Pintarič povedle s 5:2, ko je gostujoči trener vzel prvi odmor. Z nasveti je bil dokaj uspešen, saj so gostje rezultat po napadu Ive Škraban, znižale na 7:5. Mlada Alisa Oletič je nato dosegla prvo točko v članski ekipi ter domačinke povedla v vodstvo z 9:5. Gostje so se še naprej borile za vsako žogo ter po uspešnem napadu Eve Pušnik znižale rezultat na 12:9 in kasneje po napadu Ive Škraban, še na 13:11. Ana Kolmanič, z odličnim serviranjem ter nato še Adela Pintarič v napadu, sta domačinke povedle v vodstvo s 17:11. Po napaki Nele Škraban in uspešnem napadu Sare Kutnjak ter Sare Sakovič, so domačinke povedle kar z 22:13. Zaključek seta je bil nato le še formalnost, saj so domačinke set, po napadu Sare Sakovič zanesljivo dobile z rezultatom 25:14.

Zadnji set izenačen do konca

Četrti set so bolje odprle gostje saj so po napadu Eve Pušnik povedle z 1:3 in kasneje po dveh napakah domačink, še z 2:5. Stik z gostjami je v tem delu igre držala le Ana Kolmanič, kar pa je je bilo premalo, da bi Ljutomerčanke rezultat izenačile. Še več, v igro domačink se je tokrat prikradlo kar nekaj nepotrebnih napak, zaradi česar so gostje povedle s 5:9. Po dobrih servisih izkušene Sare Sakovič, so Ljutomerčanke izenačile na 9:9. Tekma je bila v nadaljevanju izenačena, saj sta ekipi dosegali točko za točko, Ana Kolmanič in blok pa sta domačinke povedla v vodstvo 14:11. To gostij ni zmedlo, saj so po napadu Karmine Sužnik znižale na 15:13 in kasneje po napadu Ive Škraban, izenačile na 15:15. Po dveh zaporednih napakah gostij, so Ljutomerčanke povedle z 20:17, gostje pa nato po dveh neuspešnih napadih domačink, izenačile na 20:20 in po treh asih Ive Škraban na servisu, povedle z 20:23 in nato z 21:24. V razburljivem zaključku seta sta se ekipi borili točko za točko, ter bili izenačeni pri 24:24. Na koncu seta so bile srečnejše domačinke, ki so dobile zadnji dve točki in set dobile z rezultatom 27:25.

Kljub zmagi Ljutomerčank, ki je zaslužena, je treba pohvaliti zelo dobro ekipo iz Puconcev, ki so tokrat, z razliko od tekme v sredo, pokazale odlično odbojko ter bile dokaj enakovreden nasprotnik domačinkam. Pri domačinkah si poleg celotne ekipe, pohvalo zasluži še posebej Ana Kolmanič, ki je bila najboljša napadalka domače ekipe.

Sara Sakovič, igralka ŽOK Ljutomer, je po tekmi povedala: "Pričakovale smo težko tekmo, kljub temu, da smo v sredo z isto ekipo igrale brez težav ter tekmo dobile. Tokrat nam je v drugem setu padla koncentracija, naredile smo preveč lastnih napak ter dopustile, da so se gostje razigrale. Pohvalila bi celotno ekipo saj smo v ključnih trenutkih ostale zbrane ter tekmo obrnile nam v prid."

ŽOK Ljutomer - Murexin-Kema Puconci 3:1 (25:11, 23:25, 25:14, 27:25)

ŽOK Ljutomer: Banfi (4) , Makoter (6), Kutnjak, (2) Petek (1), Stavbar (3), Pintarič (15), Sakovič (14), Kolmanič Anja, Kolmanič Ana (22), Mikl (L), Rakuša (L), Oletič (1), Kosi, Stankovič.

Murexin-Kema Puconci: Rakar (1), Hanžel, Škraban Nela (5), Malok, Škraban Iva (18), Kuplen, Šadl, Ficko (L), Matis (4), Novak (L), Lang, Sužnik (6), Pušnik (8).



Več v Šport