V štirih prometnih nesrečah, štirje udeleženci huje telesno poškodovani

V eni nesreči oba udeleženca zatrjujeta, da sta na semaforju imela zeleno luč, v eni pa so pred nesrečo policisti voznika že imeli v postopku in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Prlekija-on.net, nedelja, 7. februar 2021 ob 19:27
Prometna nesreča

Prometna nesreča

S PU Maribor so sporočili, da so v zadnjih 24 urah obravnavali štiri prometne nesreče III. kategorije, kjer so se štirje udeleženci huje telesno poškodovali. V soboto, 6. februarja, ob 16.13, je 79-letna voznica z osebnim avtomobilom zapeljala v krožno križišče v Spodnjih Hočah, ob tem pa izsilila prednost 57-letni kolesarki. Zaradi tega sta trčili, kolesarka pa je padla in se ob tem hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Zoper povzročiteljico bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

V soboto popoldan je 74-letni kolesar v Globokem ob Dravinji, v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter padel v 130 cm globok obcestni jarek. Ob padcu je utrpel hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v UKC Maribor.

Zoper voznika bo izveden hitri prekrškovni postopek z odločbo.

Oba udeleženca zatrjujeta, da sta na semaforju imela zeleno luč

Sinoči je 60-letni voznik osebnega avtomobila, vozil po Ptujski cesti v naselju Maribor, iz smeri Miklavža v smeri centra mesta. V semaforiziranem križišču z Ulico Heroja Nandeta mu je z njegove leve strani, t.j. iz smeri Kavčičeve ulice, po označenem prehodu za pešce, vozišče prečkala 68-letna peška, ki je zraven sebe vodila psa na povodcu. Voznik je trčil v peško, ta je padla po cestišču ter se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v UKC Maribor.

Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo saj oba udeleženca zatrjujeta, da sta na semaforju imela zeleno luč.

Pred nesrečo so policisti voznika že imeli v postopku in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo

Danes ob 0.43, je 39-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem peljal iz smeri Dolan v smeri Hrastovca. Zaradi neprilagojene hitrosti je v Hrastovcu padel ter se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico na Ptuju.

Pred nesrečo so policisti voznika že imeli v postopku in so mu takrat prepovedali nadaljnjo vožnjo. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,28 mg alkohola. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Po prometni nesreči so policisti vozniku izdali še en plačilni nalog, ker je vozil kljub prepovedi in zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.



Več v Črna kronika