Kreslin navdušil. Zaradi velikega zanimanja ta petek ponovitev koncerta.

Kulturni dan 2021 bo šel v anale s Kreslinovim koncertom »POjEZIJE«. Zaradi velikega zanimanja in odličnih odzivov ta petek ponovitev koncerta na Tretjioder.si.

Prlekija-on.net, torek, 9. februar 2021 ob 12:26
POjEZIJE, foto: Mateja Mirt

POjEZIJE, foto: Mateja Mirt

Če vas koncerti na daljavo še niso premaknili, ali pa ste samo zelo izbirčni in iščete le najboljše, vam toplo priporočamo Kreslinove 'Pojezije' - pa čeprav le v posnetku.

Sinočnji koncert Vlada Kreslina in Malih bogov v živo iz ljubljanske Švicarije je eden tistih projektov, pri katerem se je vse poklopilo: idealna scena, odličen zvok in slika, dinamična režija, vrhunska vsebina in navdušeni odzivi občinstva potrjujejo, da je Vlado z ekipo Tretji Oder postavil standard za izvedbo prihodnjih vrhunskih koncertov na daljavo.

"Koncert je bil poseben, intimen, ker ni bilo publike, ker so nam kamere prišle zelo blizu in je bila tišina ... Bilo je skoraj kot takrat, ko igramo na vaji. Zase. To je bila nova izkušnja. Priprave so tekle kar nekaj časa, izvedba je bila skok v neznano, a smo delali z odlično ekipo. Zelo me zanima kako je izgledalo, zato bom v petek zagotovo tudi sam v občinstvu," je takoj po sinočnjem koncertu, s katerim je počastil kulturni dan in velikega pesnika, strnil misli glavni akter čudovitega večera, Vlado Kreslin.

Poseben izziv so glasbeniki izkoristili tudi tako, da so gledalce pocrkljali z nekaj sladkorčki, ki jih na običajnih koncertih niso deležni. Ob prepletanju Vladovega opusa s Prešernovo in lastno poezijo, so odigrali tudi nekaj skladb, ki jih niso javno izvajali že desetletja. "In ob tem prav uživali," zadovoljno zaključi Vlado.

Pozorno uho je v nekaj pesmih ujelo tudi kakšen aktualni komentar na koronsko življenje, predvsem pa pozitivna sporočila, da bo pandemije kmalu konec. Ja, tudi Vlado in Mali bogovi že komaj čakajo na koncerte pred publiko. Do takrat pa uživajte v daleč najboljšem nadomestilu le-teh na spletu. Prva in zaenkrat edina ponovitev bo že ta petek.

Vlado Kreslin
Vlado Kreslin, foto: Mateja Mirt

O Vladu Kreslinu

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev/izvajalcev. Skoraj ponarodelih je kar precej njegovih pesmi, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

V osemdesetih je deloval v rock bendu Martin Krpan, ki je prenehal delovati po nastopu na ljubljanskem koncertu Boba Dylana, leta 1991. V devetdesetih letih je s svojo Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske ljudske/etno glasbe. Približal jo je mlajšim generacijam, hkrati pa demarginaliziral in rehabilitiral prekmursko narečje. S skupino Mali bogovi in Beltinško bando je združil včeraj in danes.

Izdal je 28 albumov, nekaj pesniških zbirk, nastopal v več filmih in gledaliških predstavah kot avtor glasbe in kot igralec, o njem pa je posnet tudi dokumentarni film Poj mi pesem režiserja Mirana Zupaniča.Več v Glasba in film