Temperature so se spustile do -10 stopinj Celzija, najhladneje je bilo v Savcih

Najnižje temperature so na Jeruzalemu bile izmerjene leta 1963 in sicer -18,8 °C, takrat so v Dolencih namerili -20,8 °C, v Lendavi -22,3 °C, v Murski Soboti pa celo -31 °C.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. februar 2021 ob 12:05
Zima v Prlekiji

Zima v Prlekiji

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v nedeljo jasno. Ponekod bo še pihal severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno, proti večeru se bo od severozahoda zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -7, v alpskih dolinah in v mraziščih s snežno odejo okoli -15, ob morju okoli -4, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 7 °C.

V torek bo na zahodu povečini sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Mraz bo popustil. Tudi v sredo bo še večinoma suho vreme, več oblačnosti bo na Primorskem.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija

12. februarja najnižje temperature v Savcih

So se pa v minulem tednu temperature pri nas spustile do okoli -10 °C. Ernest Novak iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota, nam je ob tem posredoval zelo zanimive podatke o temperaturah od leta 1961 naprej. Zbral jih je za potrebe prognoze v kmetijstvu. V spodnji tabeli so do zdaj najnižje izmerjene temperature na nekaterih lokacijah v Prlekiji in Prekmurju.

V prvi tabeli je primerjava temperature zraka na dan 1. in 12. februar. 1. februarja so najnižje temperature bile izmerjene v Murski Soboti in sicer -9,9 °C, 12. februarja pa je najnižja temperatura bila izmerjena v Savcih in sicer -9,7 °C. V drugi tabeli pa so temperature od leta 1961 naprej. Najnižje temperature so na Jeruzalemu bile izmerjene leta 1963 in sicer -18,8 °C, takrat so v Dolencih namerili -20,8 °C, v Lendavi -22,3 °C, v Murski Soboti pa celo -31 °C.

Temperature v Prlekiji in Prekmurju



Več v Narava