Prijavila kršitev javnega reda in miru, ki ga ni bilo, zato sta prijavitelja prejela plačilni nalog

V Pavlovcih pa so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je hitri test na prepovedane droge bil pozitiven.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. februar 2021 ob 09:24
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 12. februarja, ob 09:00 uri so sprejeli prijavo o sumu tatvine lesa na območju Središča ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za daljši spor v zvezi zemljišča, po vseh zbranih obvestilih bodo dogodek ustrezno zaključili.

Ob 11:50 uri so na enoti sprejeli dve prijavi kaznivega dejanja Zalezovanje, po vseh zbranih podatkih bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Dva prijavila kršitev JRM, ki ga ni bilo

V soboto, 13. februarja, ob 07:21 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju naselja Runeč. Na kraju je z zbiranjem obvestil bilo ugotovljeno, da ni bilo podanih elementov prekrška javnega reda in miru. Prijavitelju je bil izdan plačilni nalog po določilih ZJRM-1.

Ob 09:51 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju mesta Ormož. Na kraju je z zbiranjem obvestil bilo ugotovljeno, da ni bilo podanih elementov prekrška javnega reda in miru, prijavitelju je zato bil izdan plačilni nalog po določilih ZJRM-1.

Ob 14:10 uri so bili obveščeni o pojavu dveh oseb na obvoznici Ormož - sum ilegalnega prehoda državne meje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za ilegalni prestop državne meje.

Ob 20.31 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda ter plačilni nalog zaradi kršitve ZNB.

Ob 21.25 uri so pri voznici osebnega avtomobila ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola. Proti potrdilu ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja.

Vozil pod vplivom prepovedanih drog

Ob 19.15 so imeli v Pavlovcih v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je hitri test na prepovedane droge bil pozitiven. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, prav tako pa je bil odrejen strokovni pregled. Vozniško dovoljenje bodo poslali skupaj z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.



Več v Črna kronika