Tragedija, ki jo bodo ljudje še dolgo pomnili

V tragični nesreči umrli sestri in njun brat

Prlekija-on.net, četrtek, 5. maj 2011 ob 11:007
Sveče

Sveče

Včeraj so se v Dornavi poslovili od Arnuševih treh otrok, ki so tragično umrli v prometni nesreči, ki se je zgodila prejšnji petek zvečer na cesti med Ptujem in Dornavo. V Dornavi so zaradi nesreče odpovedali tudi tradicionalno kresovanje in prvomajsko budnico, saj je vse vaščane močno prizadela tragična prometna nesreča.

29-letnica, dve leti mlajša sestra in njun 12-letni brat so svoje življenje izgubili, ko so se prejšnji petek zvečer vračali iz Ptuja v Dornavo in jim je na ozki cesti, ki se vije med polji, nasproti pripeljal avtoprevoznik iz Spuhlje. Prehiteval je v nepreglednem ovinku ter kljub izogibanju obeh voznikov, trčil vanje. Z velikim terencem wv amarok se je zaril v manjši osebni avtomobil fiat bravo ter povzročil tragedijo, ki jo bodo ljudje v teh krajih pomnili še dolgo.

Povzročitelj je ostal le rahlo poškodovan, sestri sta umrli na kraju nesreče, mlajši brat pa med prevozom v bolnišnico. Nesreča se je zgodila le nekaj sto metrov od njihovega doma, na kraj tragedije pa je le nekaj minut po nesreči prihitela tudi njihova mama, ki je ob pogledu na pokrita trupla treh svojih otrok doživela živčni zlom. Nespametno prehitevanje ji je vzelo tri otroke, ostal ji je še en sin.

Včeraj so tragično preminule sestri in brata v Dornavi pospremili na njihovo zadnjo pot.

Povzročitelj naj bi si že dvakrat poskušal soditi sam
Povzročitelj nesreče naj bi si terenca vw amarok v petek zjutraj sposodil za testno vožnjo v eni od avtomobilskih hiš. Po nesreči so ga odpeljali na odvzem krvi v ptujsko bolnišnico, kjer naj ne bi ugotovili čezmerne koncentracije alkohola v krvi, pozneje pa naj bi ga odpeljali na zdravljenje na psihiatrični oddelek mariborske bolnišnice. Od nesreče naj bi si že dvakrat poskušal soditi sam.

Pametno na cesti, ne ogrožate samo sebe
Letos je na slovenskih cestah umrlo že 48 ljudi, v enakem lanskoletnem obdobju pa 35. Samo v zadnjih 14 dneh je za posledicami prometnih nesreč umrlo 12 ljudi. Generalni direktor policije Janko Goršek je dan po tragediji dejal: "Najpomembneje je, da se vsak udeleženec cestnega prometa, naj bo voznik osebnega vozila, pešec ali voznik motornega kolesa zaveda, da ko izgubi občutek nad tem, kaj v cestnem prometu počne, ne ogroža samo sebe, ampak ogroža predvsem tiste, ki po navadi, ko se znajdejo v takšni situaciji, kot se je zgodila včeraj, niso nič krivi".


Več v Črna kronika