Izjemen uspeh novincev Boks kluba Ljutomer na državnem prvenstvu v boksu

Osvojili so kar 5 odličij, od tega 3 zlate in 2 srebrni

Prlekija-on.net, četrtek, 5. maj 2011 ob 19:408
Boks klub Ljutomer

Boks klub Ljutomer

Na XX. državnem prvenstvu v boksu je tekmovalo 7 članov Boks kluba Ljutomer (BKL), osvojili pa so kar 5 odličij, od tega 3 zlate in 2 srebrni. Boks klub Ljutomer, ustanovljen šele septembra 2010, je letos nastopil prvič na XX. Državnem prvenstvu v boksu za posameznike, ki je potekalo v Mariboru od 28. aprila do 1. maja, kjer je nastopilo skupaj 76 tekmovalcev.
Iz Boks kluba Ljutomer je nastopilo sedem tekmovalcev, od tega trije v kadetski, dva v mladinski in dva v članski konkurenci.

Tekmovalci so pod vodstvom trenerja in ustanovitelja kluba Petra Makovca dosegli zelo lepe rezultate, saj so na tako velikem tekmovanju nastopili prvič. Vsi trije tekmovalci v kadetski kategoriji so osvojili naslove državnega prvaka v svojih kategorijah, in sicer Samo Mlinarič v kategoriji do 70 kg, Aljoša Lipovec v kategoriji do 75 kg in Alen Bolkovič v kategoriji do 80 kg. V mladinski konkurenci sta Tadej Stajnko (do 81 kg) in Aljaž Makovec (do 91 kg) osvojila srebrni medalji, kar je prav tako izjemen uspeh. V članski konkurenci sta Theo Karas (do 64 kg) in Tadej Podgorelec (do 81 kg) izpadla v četrtfinalu. Glede na to, da sta nastopila prvič, pa jima gre prav tako čestitati za njun nastop, saj se bosta v prihodnjih letih gotovo borila za najvišja mesta, kar pa seveda velja tudi za vse ostale tekmovalce.

Najuspešnejši klub na državnem prvenstvu je postal Boks klub iz Slovenske Bistrice, ki je v članski konkurenci osvojil tri naslove državnega prvaka, ostali naslovi pa so šli v roke Boks kluba Ring Ptuj (dva naslova) in v ljubljanske boksarske klube (trije naslovi).

Boks klub Ljutomer se bo naslednjih tekmovanj udeležil predvidoma septembra, ko se prične nova sezona Slovenske boksarske lige, kjer bodo tekmovalci že ciljali na najvišja mesta v svojih kategorijah.


Več v Šport