Dva voznika vozila pod vplivom alkohola ter začasno ostala brez vozniških dovoljenj

Enemu je alkotest pokazal 0,32 mg/l alkohola po izdihanem zraku, drugemu pa 0,54 mg/l alkohola po izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, sreda, 17. februar 2021 ob 10:49
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 16. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 08:12 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi-dogodek, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Ugotovljeno je bilo, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu in so zadevo zaključili z odstopom od ogleda.

Ob 14:01 so bili obveščeni o nepravilno parkiranem osebnem avtomobilu. Na kraju je do policistov pristopil tudi lastnik vozila, kateri je bil opozorjen na določila ZPrCP in je nepravilno parkirano vozilo umaknil.

Ob 17.41 uri je pri kontroli v cestnem prometu v naselju Velika Nedelja bil odrejen preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, kateri je pri pravilni uporabi pokazal 0,32 mg/l alkohola po izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP.

Ob 21.01 je pri kontroli v cestnem prometu v naselju Bresnica bil odrejen preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, kateri je pri pravilni uporabi pokazal 0,54 mg/l alkohola po izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP.



Več v Črna kronika