Pri 31-letnici in 40-letniku odkrili prostore za gojenje konoplje

Obema so zasegli tudi več sadik konoplje, pripomočke za gojenje, posušene delce rastline...

Prlekija-on.net, sreda, 24. februar 2021 ob 12:33
Prostori za gojenje konoplje

Prostori za gojenje konoplje

Policisti Policijske postaje Rače so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 1. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), opravili hišno preiskavo vikenda na območju Pohorja in stanovanja v Mariboru, pri 31-letni osumljenki.

Med hišnima preiskavama na obeh lokacijah so odkrili tri prostore prirejene za gojenje prepovedane droge konoplje in zasegli skupno 47 sadik konoplje, pripomočke za gojenje prepovedane droge konoplje, približno 150 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo in 6 stekleničk za katere se sumi, da vsebujejo smolo konoplje.

Prav tako so policisti Policijske postaje Rače, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve enakega kaznivega dejanja, opravili hišno preiskavo pri 40-letnem moškem iz območja Miklavža na Dravskem polju. Med hišno preiskavo so tudi pri njemu odkrili prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje in mu zasegli 26 sadik konoplje, visokih od 80 do 120 cm, pripomočke za gojenje prepovedane droge, približno 10 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo in PVC brizgalko z neznano tekočino, za katero se sumi da gre za smolo konoplje.

Zoper oba osumljena bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku, 186. člena KZ-1.

Foto: PP Rače



Več v Črna kronika