Mladoletnik vozil brez čelade in vozniškega dovoljenja. Na znake policistov ni ustavil.

Zoper mladoletnika sta morala policista celo uporabiti prisilna sredstva, da sta sploh lahko izvedla postopek.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. marec 2021 ob 11:44
Policija

Policija

V petek, 26. februarja, so policisti v Mariboru zasegli moped mladoletniku, saj ga je vozil, čeprav nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Mladoletnik pred tem ni ustavil na znake policistov, ki so ga ustavljali, ker je vozil moped brez zaščitne čelade. Zoper mladoletnika sta morala policista celo uporabiti prisilna sredstva, da sta sploh lahko izvedla postopek.

Istega dne so policisti obravnavali prometno nesrečo, ko je 34-letni voznik na lokalni cesti v Svečini zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, z osebnim avtomobilom zapeljal z vozišča in najprej trčil v betonske kanalete, nato še v drevo. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonil. Zraven vsega je voznik vozil osebni avtomobil, čeprav nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V petek, 26. februarja, so policisti na Ljubljanski ulici v Mariboru, ob 22.25 ustavili tudi 36-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,68 mg/l alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

V soboto, 27. februarja, so policisti ob 15.15, na Vrbanski ulici v Mariboru zasegli osebni avtomobil 43-letnemu vozniku iz Maribora, ker ga je vozil čeprav nima veljavnega vozniškega dovoljenja. To mu je prenehalo veljati po odločitvi Okrajnega sodišča v Mariboru. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 1,22 mg/l alkohola. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Istega dne so policisti ob 15.28 v Kidričevem odvzeli vozniško dovoljenje 36-letnemu vozniku osebnega avtomobila, saj je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,79 mg/l alkohola. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, izdali pa so mu tudi plačilni nalog.

Prav tako v soboto, 27. februarja, so policisti ob 19.55, na regionalni cesti izven naselja Bohova, ustavili in kontrolirali 31-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,78 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču, izdali pa so mu tudi plačilni nalog.