Žan Kolmanič se iz Maribora seli v ZDA k ekipi Austin FC

Mlad prleški nogometaš se seli v ligo Major League Soccer v ZDA.

Prlekija-on.net, sreda, 3. marec 2021 ob 19:11
Žan Kolmanič zapušča Ljudski vrt in se seli v ZDA

Žan Kolmanič zapušča Ljudski vrt in se seli v ZDA

NK Maribor sporoča, da se po sedmih letih igranja v Ljudskem vrtu, Žan Kolmanič, ki prihaja iz Veržeja, seli v ZDA. Odhaja v Austin FC, dogovor z moštvom iz Major League Soccer pa je bil sklenjen prav na Žanov 21. rojstni dan. Žanova nogometna zgodba se je začela v NK Veržej od koder je s 14. leti prestopil v NK Maribor. Pred leti je pri Športni zvezi Ljutomer bil tudi proglašen na drugo mesto za perspektivnega športnika, takrat še kot odlični mladi igralec ŠD NK Veržej, najboljši strelec in kapetan ekipe U-15.

"Ponosen sem in srečen, da je pot, ki jo klub pelje, prava. Da fantom ob dobrem delu uspeva narediti korak naprej. Ko si igralec s svojimi igrami v klubu zasluži prestop, gre za obojestransko zadovoljstvo. To sicer zdaj za nas pomeni, da bomo morali iskati nadomestilo, toda hkrati pa dokaz, da se dela dobro in da imamo dobre temelje. Žanu želimo vso srečo v nadaljevanju kariere, naš namen pa je, da ob dobri organizaciji dela zastavimo nadaljnjo uspešno moštveno rezultatsko in razvojno pot posameznikov. Ob tem pa vsi skupaj pomagamo še kateremu izmed fantov do novih prestopov. Ta primer je nazoren dokaz, da smo zanimivi za trg," je ob potrditvi prestopa poudaril športni direktor Marko Šuler.

V NŠ NK Maribor je odigral 117 prvenstvenih tekem in zabil 31 golov

Žan se je v Ljudski vrt preselil iz Veržeja, preden je dopolnil 14 let. Zgodba v vijoličastem se je začela v spomladanskem delu sezone 2013/14, pri selekciji U15. V nogometni šoli NK Maribor je odigral 117 prvenstvenih tekem in zabil 31 golov. S hitrostjo in sposobnostjo ponavljanja razdalj ob levi stranski črti si je prislužil priključitev k članskemu moštvu na poletnih pripravah 2017, premiero v vijoličastem opravil 19.8.2017, v prvenstvenem dvoboju proti moštvu Krškega v Ljudskem vrtu. Še naslednjih 44 tekem v članski konkurenci pa je zadostovalo za prestop v ZDA, hitro razvijajoče se in vedno bolj atraktivno tekmovanje.

Kolmanič: Verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv

"Po sedmih letih v vijoličastem dresu je prišla res zanimiva priložnost za odhod. Hvaležen sem klubu za zaupanje, hkrati pa vesel, da lahko naredim naslednji, velik korak na razvojni poti. Pozanimal sem se o ligi, o vsem, kar me čaka. Bo nekaj novega, čaka me drugačna izkušnja, kot smo je vajeni v evropskem nogometu, a verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv. Odkar sem začel redno igrati, je kar hitro prišla ponudba, ki pa je ne gre zavrniti. Čas hitro gre, to obdobje od U15 do članov je hitro minilo in zdaj je čas za nov korak. Pripravljen sem na nov izziv," je Žan po poročanju NK Maribor strnil vtise ob novem mejniku, a se še ne poslavlja od mariborskega kluba. Po pogodbi se bo novim soigralcem pridružil po 15. marcu, tako da do nadaljnjega še ostaja med kandidati za nastop.

"Za zanimanje iz ZDA sem izvedel že pred nekaj tedni, a sem s popolno osredotočenostjo nadaljeval z delom in obveznostmi pri NK Maribor. Enako velja tudi po sklenitvi dogovora, saj menim, da je edina prava pot, ko si ne dovoliš, da karkoli vpliva nate. Z mislimi sem le pri sobotnem gostovanju v Novi Gorici in storil bom vse, da prispevam svoj delež v soboto ter predvidoma še na preostalih tekmah. Da ob mojem odhodu ostanemo na vrhu lestvice in da se trofeja, namenjena prvaku, ob koncu sezone vrne, kamor sodi," še je ob tem povedal Žan.

Po sedmih letih Ljudskega vrta v ZDA: Žan Kolmanič se v donosnem prestopu seli v Austin FC. Zgodba v vijoličastem pa še...

Objavil/a NK Maribor dne Sreda, 03. marec 2021


Več v Šport