Prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Dva državljana Turčije sta v Republiki Sloveniji zaprosila za mednarodno zaščito ter sta bila odpeljana v azilni dom Ljubljana.

Prlekija-on.net, nedelja, 7. marec 2021 ob 09:01
Izven naselja Središče ob Dravi so izsledili in prijeli dva državljana Alžirije

Izven naselja Središče ob Dravi so izsledili in prijeli dva državljana Alžirije

Policisti Policijske postaje Šentilj so v soboto zjutraj, med opravljanjem nalog varovanja državne meje, izven naselja Plač, izsledili in prijeli dva tujca (državljana Turčije), katera sta nezakonito prestopila državno mejo iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo. Tujca sta v Republiki Sloveniji zaprosila za mednarodno zaščito, ter sta bila odpeljana v azilni dom Ljubljana.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so v soboto zjutraj, med opravljanjem nalog varovanja državne meje, izven naselja Meje, izsledili in prijeli dve osebi, kateri sta nezakonito prestopili državno mejo iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo. V postopku so policisti ugotovili, da je državljan Slovenije v osebnem avtomobilu prevažal državljana Kosova. Postopki z obema še niso zaključeni.

V soboto malo pred 21. uro so policisti Policijske postale Ormož, med opravljanjem nalog varovanja državne meje, izven naselja Središče ob Dravi, izsledili in prijeli dva tujca (državljana Alžirije), katera sta nezakonito prestopila državno mejo iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo. Tujca bosta po končanem policijskem postopku, vrnjena hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika