Devet državljanov Hrvaške nedovoljeno prestopilo državno mejo, kjer ni mejnega prehoda

Policisti so ustavili dve vozili z nemškimi registrskimi oznakami z devetimi državljani Hrvaške, ki so mejo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Prlekija-on.net, sreda, 10. marec 2021 ob 10:32
Policija

Policija

V torek, okoli 16.15 so imeli policisti PP Podlehnik v postopku pet državljanov Hrvaške, ki so z osebnim vozilom nemških registrskih številk, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Še v času opisanega postopka, so ustavili še en osebni avtomobil nemških registrskih vozil, v katerem so bili še štirje državljani Hrvaške. Tudi oni so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Med vsemi devetimi kršitelji so šestim polnoletnim kršiteljem izrekli globo, ostali trije so bili otroci.

Prijeli dva tujca

V torek dopoldan pa so policisti v podjetju na območju PP Slovenska Bistrica prijeli državljana Pakistana in državljana Afganistana. Tujca sta skrita v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje nedovoljeno vstopila v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih bodo danes popoldan predali hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika