Uspešen začetek nove tekmovalne sezone za Strelsko društvo Mesto Ljutomer

Kljub daljšemu tekmovalnemu premoru, ljutomerski strelci novo sezono začenjajo z zavidljivimi rezultati.

Kristina Žižek, sreda, 10. marec 2021 ob 15:02
Strelci Strelskega društva Mesto Ljutomer

Strelci Strelskega društva Mesto Ljutomer

Epidemija koronavirusa je preprečila tudi običajen začetek sezone v streljanju z zračno puško in pištolo na 10 metrov. Začetek tekmovanj se je tako prestavil iz oktobra na marec. Za preprečitev okužbe med strelci in dosledno upoštevanje vladnih ukrepov in priporočil NIJZ-ja, je Strelska zveza Slovenije prilagodila tekmovalni sistem. Tako je iz turnirskega sistema prešla na sistem prvoligaških dvobojev. S takšnim načinom tekmovanja se je zmanjšalo število strelcev na enem strelišču in se premaknilo na več strelišč po vsej Sloveniji.

Glede na lanske rezultate je Strelska zveza oblikovala t. i. mehurčke, v katerih strelci tekmujejo v parih. Zmagovalec dvoboja svoji ekipi prinese eno točko. Ekipi, ki ima boljši rezultat, pa se dodelijo še dodatne tri točke. Na koncu lahko tako vsaka ekipa prejme največ šest točk. Končnega zmagovalca letošnje državne lige bo tako določil seštevek ekipnih točk.

Ljutomerski strelci, v postavi Sandra Kaučič, Jan Nagy in Rajko Robnik, so prvo kolo 1.B državne lige zaključili z absolutnim ekipnim rezultatom (6 točk).

Na nedeljski tekmi je Sandra Kaučič dosegla rezultat 605,1 kroga, Jan Nagy je dosegel 605,4 kroge, Rajko Robnik pa 596,0 kroga. Z doseženimi rezultati so zmagali vsak svoj dvoboj in tako ekipi prinesli vsak po eno točko.

Ekipno so dosegli skupen rezultat 1806,5 kroga, ki jim je prinesel tudi ekipno zmago in dodatne 3 točke.



Več v Šport