Künštni Prleki snemali v Apačah

Künštni Prleki v Apačah

Milan Belec, ponedeljek, 9. maj 2011 ob 13:302
Künštni Prleki

Künštni Prleki

V nedeljo 8. maja je zjutraj poklical Sebastjan in povedal, da je potrebno hitro v akcijo in na snemanje. Naložili smo kolesa in se odpravili do središča občine Apače. Pričakal nas je župan g. Franc Pižmoh ter nam predstavil občino, znamenitosti in turistično ponudbo. Zanimiva je cerkev, saj je poznana po rozeti na severni strani cerkve, ki je narejena iz enega kosa kana. V prelepem sončnem vremenu smo se odpravili s kolesi do gostišča Vrtnica, kjer smo posneli jedi iz čemaža.

Na križišču za Zgornje Konjišče smo se ločili, večja skupina se je odpeljala do ribiškega raja. Milan in snemalna ekipa pa se je odpravila na Poglej ter posnela panoramski pogled po Apaški dolini in pogled na sosednjo Avstrijo. Pozneje je bil posnet tudi oče panonskih hrastov ter čemaževa pot.

Künštni Prleki so bili nespretni ribiči zato so si pripravili malico s pečenimi klobasami. Nevihta je prekinila snemanje, katerega bodo nadaljevali čez teden. Domačini, katere smo srečevali, so pohvalili naše snemanje. Posneli smo veliko kvalitetnega gradiva v katerem je tudi več pogovorov v nasrečju, katerega imajo domačini Apaške doline.


Več v Glasba in film