Neznana oseba se je predstavljala kot predstavnik Rdečega križa

Po predhodnem telefonskem klicu je neznan moški prišel k starejši osebi z namenom, da bi opravil meritev telesne temperature in pregled zaradi virusa Covid-19.

Prlekija-on.net, petek, 12. marec 2021 ob 14:02
Ne spuščajte neznancev v svoj dom

Ne spuščajte neznancev v svoj dom

Policisti PP Lendava so včeraj na terenu prišli do podatka, da se je na območju Dolnjega Lakoša neznana oseba predstavljala kot predstavnik Rdečega križa. Po predhodnem telefonskem klicu je neznan moški prišel k starejši osebi z namenom, da bi opravil meritev telesne temperature in pregled zaradi virusa Covid-19. Ko je starejša oseba želela poklicati policijo je neznan moški takoj odšel do svojega vozila in se odpeljal.

Omenjena institucija navedene aktivnosti ne izvaja, zato policisti ob takih primerih pozivajo občane k previdnosti in svetujejo, da v hiše in stanovanja ne spuščate ljudi, ki jih ne poznate ter ne nasedate lažnim obljubam.

Policisti pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril.

Več o zaščiti pred drznimi tatvinami v vaših domovih


Več v Črna kronika