Primopredaja gostinskega obrata v Moravcih v Slovenskih goricah

Starša predala gostinski objekt sinu in snahi

Branko Košti, ponedeljek, 9. maj 2011 ob 21:152
Na zdravje

Na zdravje

Priznana Turistična kmetija Žinko v Moravcih ima od sobote, 7. maja, novo ime in novega gospodarja. Oče Anton in mama Irena sta gostišče predala sinu Boštjanu in snahi Janji. Bilo je slovesno, predvsem pa veselo. Številne goste je najprej pozdravila malonedeljska pihalna godba, nato so se do jutranjih ur vrteli ob zvokih ansambla Presenečenje.

Da so lahko vzdržali ves ta "napor", so poskrbeli kuharji, ki so v neomejenih količinah pripravljali golaž, čevapčiče, kvasenice, ocvirkovice ... Vse to in še druge dobrote si je bilo mogoče postreči brezplačno. Potem pa še kvalitetna vina iz domače kleti in energije za aktivnosti na plesišču je bilo več kot dovolj.

V Gostišču Žinko, kakor se lokal po novem imenuje, sprememba lastništva ne bo prinesla posebnih sprememb. Temelj ponudbe bodo še naprej domače prleške jedi: prleška gibanica, kvasenice, ocvirkovice, prleška tünka in testenine, mogoče bo dobiti tudi razne pice iz krušne peči. Postregli bodo vina iz njihove kleti, iz grozdja, pridelanega v lastnem vinogradu, izbirati bo mogoče med vini zvrst, chardonnay, rumeni muškat in sauvignon. Seveda bodo na voljo tudi brezalkoholne pijače in topli napitki.

Pri njih je mogoče praznovati slovesne trenutke, kot so razne obletnice, krsti, birme, poroke, saj v večji sobi lahko sprejmejo do 70 ljudi, manjša pa zadostuje za 20 ljudi. Lahko pa posedite na delno pokriti terasi in uživate v čudovitem razgledu daleč do avstrijskih gora. Če želite doživeti tudi sončni vzhod, lahko pri njih prespite, saj razpolagajo s tremi dvoposteljnimi sobami s kopalnico in straniščem.


Več v Družabno