Supernadzor nad gradnjo 2. tira bo izvajalo podjetje iz Ormoža

Vrednost ponujenih del znaša 1,844 milijona evrov.

Prlekija-on.net, sreda, 24. marec 2021 ob 07:49
Gradil se bo 2. tir: foto: 2TDK

Gradil se bo 2. tir: foto: 2TDK

Nadzorni svet 2TDK je potrdil odločitev uprave družbe o izboru izvajalca za gradnjo objektov drugega tira železniške proge med Divačo in Koprom za odsek 2: Črni Kal-Koper. Za izvajalca del je bil izbran Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin, ki je oddal ponudbo v vrednosti 224,7 milijona evrov. Cena je bila navzgor omejena na 230,7 milijona evrov.

Za izbor izvajalca na odseku 1 vložen revizijski zahtevek

Za odsek od Divače do Črnega Kala, kjer je cena omejena na 472 milijonov evrov, je strokovna komisija 2TDK prispeli ponudbi že pregledala. Najcenejši je bil prav tako konzorcij družb, v katerem sodelujejo Kolektor CPG ter turški družbi Yapi Merkezi in Özaltin s ponudbo v višini 403,6 milijona evrov, konzorcij avstrijske družbe Strabag v sodelovanju z nemškim gradbincem Ed Züblin in turškim Gülermakom Agirjem pa je oddal ponudbo za 463,5 milijona evrov. Na to odločitev uprave družbe 2TDK je sicer družba Strabag vložila revizijski zahtevek.

Podpis pogodbe za odsek 2: Črni Kal-Koper z izbranim izvajalcem Kolektor CPG, Yapı Merkezi in Özaltın je predviden za 31. marec.

V postopku oddaje javnega naročila pa je bil za izvedbo storitev investicijskega supernadzora izbran ponudnik Mind Inženiring d.o.o. iz Ormoža. Vrednost ponujenih del znaša 1,844 milijona evrov. Za obe odločitvi velja, da postaneta pravnomočni po preteku osmih delovnih dni od objave odločitve.

Dela na drugem tiru med Divačo in Koprom naj bi bila končana leta 2025, leto pozneje pa bi tir bil predan v uporabo.

Trasa 2. tir
Trasa 2. tira: foto: 2TDK


Več v Gospodarstvo