Na drevesa želja lahko pripnete dobre misli

V društvu Naš dišeči dom so se po enoletnem premoru odločili, da letos izvedejo 4. Velikonočno tržnico, saj je obisk tržnice tudi priložnost, da se lokalno povežemo, z nakupom pa podpremo lokalne ponudnike in ustvarjalce.

Prlekija-on.net, sreda, 24. marec 2021 ob 08:17
Utrinek iz Velikonočne tržnice leta 2018

Utrinek iz Velikonočne tržnice leta 2018

Živimo v nepredvidljivih časih in zato je še toliko bolj pomembno, da ohranjamo iskrene medsebojne odnose. V društvu Naš dišeči dom so se po enoletnem premoru odločili, da letos izvedejo 4. Velikonočno tržnico, saj je obisk tržnice tudi priložnost, da se lokalno povežemo, z nakupom pa podpremo lokalne ponudnike in ustvarjalce. Tržnica se bo odvijala v soboto, 27. marca 2021 med 9. in 13. uro v Vaškem središču v Staršah. »S svojo prisotnostjo lahko nekomu polepšamo dan, ga pobožamo s prijazno besedo in s svojim nakupom pripomoremo k lepšemu in boljšemu jutri vseh nas,« je povedala predsednica društva Katrin Korotaj in dodala, da se bodo dogajanju pridružila tudi Drevesa dobrih želja, kamor boste lahko obiskovalci zapisali svoje misli ali želje, ki jih želite pokloniti skupnosti.

V društvu menijo, da je v tem času za sobivanje v skupnosti še toliko bolj pomembno, da se lokalno povežemo in vzpostavimo pristne medsebojne stike. Prav tako pa bomo s tem, ko uživamo domačo, lokalno pridelano hrano, naredili veliko tudi za svoje zdravje. Velikonočna tržnica, ki se vsakoletno odvijala v Vaškem središče v Staršah, je lani zaradi epidemije odpadla, letos pa so se v društvu odločili, da jo izpeljejo ob upoštevanju vseh navodil in pravil, ki jih narekuje država. Resda bo Velikonočna tržnica zaradi aktualnih ukrepov letos potekala nekoliko drugače, vendar se v društvu trudijo, da privabijo čim več ponudnikov, da bo izbira res velika in raznolika. Ostale aktivnosti bodo sicer prilagodili trenutnim razmeram, vendar zagotavljajo, da bo vzdušje ostalo prijetno pozitivno, kot vsa leta do zdaj.

Vabljeni, da se prehodite med stojnicami, da podprete trud in delo lokalnih ljudi in svojo praznično mizo obložite s kvalitetnimi domačimi izdelki izpod rok lokalnih ponudnikov. Običajno so za otroke pripravili ustvarjalne delavnice in igre, za letos pa obljubljajo, da bodo našli način, ki bo ponovno navdušil in razveselil otroke.

Predstavili se bodo: Kmatija Pal, Kmetija Čeh, Kmetija Bandur, Kmetija Selinšek, Čebelarstvo Lovrec, Kmetija Frangež, Kmetija Plečko, Posestvo Sončni raj, Vrtnarstvo Mirmets - Čelofiga, Društvo Naš dišeči dom, Moja šivanka in ostali ...



Več v Družabno