Širšemu krogu ljubiteljev umetnosti bodo pripravili virtualno otvoritev razstave Boštjana Plesničarja

Razstavljena dela Boštjana Plesničarja predstavljajo njegov širok opus vizualne umetnosti, ki obsega slikanje z različnimi materiali, predvsem z olji in akrili.

Prlekija-on.net, petek, 26. marec 2021 ob 19:17
Razstava Boštjan Plesničar

Razstava Boštjan Plesničar

Galerija Ante Trstenjak ponuja v letošnjem nepredvidljivem letu ogled druge razstave z naslovom Revitalizacija svetlobe. Zaradi neugodnih in težkih zdravstvenih razmer ter omejitev gibanja in zbiranja smo se odločili, da bomo širšemu krogu ljubiteljev umetnosti pripravili virtualno otvoritev razstave Boštjana Plesničarja.

Mag. umetnosti Boštjan Plesničar rojen v Ljubljani je svojo slikarsko pot začel z vključitvijo v Šolo slikanja Save Sovreta. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je postal magister z zaključnim delom Skrivnostna trivialnost. V dosedanji slikarski karieri je pripravil okoli 50 samostojnih razstav in okoli 200 skupinskih razstav doma in v tujini. Je tudi avtor ilustracij 8 celostnih slikanic in ilustracij za okoli 100 publikacij.

Boštjan je zadnja tri leta preživel večino svojega dela in življenja v Prekmurju, kar mu je dalo nov zagon in navdih za ustvarjanje, kar je opazno tudi iz izjemno barvite in pozitivno naravnane razstave. Neizbežna očaranost nad novim življenskim okoljem in sveža ljubezen, se izražata tudi v njegovih delih. Razstavo v galeriji Ante Trstenjak z naslovom Revitalizacija svetlobe sestavljajo barvita dela, katerih sporočilo je, da bo slikarstvo postalo spet izražanje z široko paleto barv, ki bodo poudarjale oblikovno popolnost in izrazne vrednosti.

Razstavljena dela Boštjana Plesničarja predstavljajo njegov širok opus vizualne umetnosti, ki obsega slikanje z različnimi materiali, predvsem z olji in akrili. Poleg široke palete uporabljenih barv so posebne tudi podlage. Žamet, les, svila, razni lističi in tapete še dodatno poudarijo slikarjeve različne stile slikanja. Sama razstava je postavljena v slogu umetnikove osebnosti in takratnega navdiha sodelujočih, preprosto in raznoliko kot izbrana dela.

Razstavljena dela s številnimi motivi so preprosta, izjemno barvita in razumljiva tudi za obiskovalce, ki niso vešči umetnosti. Zato vsak, ki si bo razstavo ogledal, bo lahko našel nek vizualni užitek zase. Razstava bo na voljo na ogled vse do 10. maja po predhodni najavi v knjižnici ali muzeju Ljutomer. Vljudno vabljeni.

Tomaž Markovič, OE Muzej



Več v Kultura in izobraževanje