V Središču ob Dravi izsledili skupino 18 tujcev

7 državljanov Egipta in 3 državljani Iraka so zaprosili za azil, tako da bodo nameščeni v azilni dom.

Prlekija-on.net, sobota, 27. marec 2021 ob 13:58
Izsledili so skupino 18 tujcev, 8 državljanov Afganistana, 7 državljanov Egipta in 3 državljane Iraka

Izsledili so skupino 18 tujcev, 8 državljanov Afganistana, 7 državljanov Egipta in 3 državljane Iraka

Policisti PP Gorišnica so v petek, 26. marca, ob 7.29 obravnavali nedovoljen prehod državne meje v kraju Meje. Ustavili in kontrolirali so osebno vozilo v katerem se je prevažal državljan Slovenije. V postopku je bilo ugotovljeno, da oseba ne poseduje veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izdan mu je bil plačilni nalog ter odrejena karantena.

Istega dne ob 22.10, so prav tako na prehodnem mestu Meje, ustavili in kontrolirali osebno vozilo v katerem se je prevažal državljan Hrvaške za katerega so ugotovili, da ne poseduje veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izdan mu je bil plačilni nalog in tranzitna odločba.

Policisti Policijske postaje Ormož pa so ob 22.45, v kraju Središče ob Dravi izsledili skupino 18 tujcev, 8 državljanov Afganistana, 7 državljanov Egipta in 3 državljane Iraka, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

7 državljanov Egipta in 3 državljani Iraka so zaprosili za azil, tako da bodo nameščeni v azilni dom, ostali tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika