Deset najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije

Razstava desetih fotografij bo v soboto v Parku I. slovenskega tabora

Dejan Razlag, petek, 13. maj 2011 ob 11:011
Foto natečaj Lepote Prlekije

Foto natečaj Lepote Prlekije

Portal Prlekija-on.net je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer pripravil nagradni foto natečaj Lepote Prlekije. Tema natečaja so bile fotografije, ki prikazujejo kakršenkoli motiv iz Prlekije. Namen natečaja je bil, da se zbere fotografije za namen promocije Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene v Parku I. slovenskega tabora, otvoritev razstave bo jutri, v soboto, ob 12. uri.

Odziv na natečaj je bil dober, saj se je odzvalo 29 avtorjev, ki so poslali 191 fotografij, tako da komisija ni imela lahkega dela. Komisija v sestavi, mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer in Dejan Razlag, urednik Prlekija-on.net, so med prispelimi fotografijami izbrali 10 najboljših, ki bodo razstavljene. Izmed teh desetih pa so izbrali tudi tri, ki so si prislužile glavne nagrade. Vsi sodelujoči avtorji prejmejo tudi majico Prlekija-on.net.

Pri izboru najboljših fotografij je komisija upoštevala, da so na izbranih fotografijah zastopani vsi letni časi ter motive, ki so značilni za naše kraje. Ker so prejeli tudi veliko fotografij, ki prikazujejo različne detajle, so med temi desetimi, izbrali tudi tri fotografije, ki od blizu prikazujejo čebelo, trto in mlinsko kolo.

Uradna razglasitev bo danes na Glavnem trgu v Ljutomeru predvidoma med 19. in 20. uro. Program prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi, se na Glavnem trgu prične ob 18. uri s čestitko otroškemu pevskemu zboru OŠ Ivan Cankar Ljutomer za srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v Bratislavi ter letnim koncertom Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Vmes bo sledila razglasitev nagrajencev foto natečaja:
  1. mesto: "Nad Presiko", avtor Ciril Ambrož;
  2. mesto: "Vinorodni griči v zimski preobleki", avtor Anastazij Rudolf;
  3. mesto: "Naš Jeruzalem", avtor Boštjan Peterka.
V spodnji fotogaleriji je objavljenih deset izbranih fotografij, vse fotografije, ki so prispele na natečaj pa si lahko ogledate tukaj.


Več v Zanimivosti